yamaha_mt09




Jens vom Brauck Ducati Flat Red II

Zhruba před deseti leti postavil německý konstruktér Jens vom Brauck motocykl Ducati Flat Red na základu z 900SSie a vyhrál s ní Ducati Design Contest 2004. Teď svůj úspěšný model inovoval a světlo světa spatřila první (a také poslední) Ducati Flat Red II.

Druhá verze „plochého rudocha“ má základ v Ducati Monster 1100. Mezi hlavní číselné charakteristiky patří 100 koní na brzdě a suchá hmotnost 150 kilo, což je o celých 19 kilo méně, než má současná Ducati Monster 1100 Evo!
Důraz byl kladen především na nízkou hmotnost. Té bylo dosaženo díky dílům z karbonu a z hliníku. Sportovní hliníková nádrž má povlak z uhlíkových vláken a z karbonu je vyrobena i kastle předního světla. Spousta dalších dílů, jako kryt olejového chladiče, přední mini blatník nebo sání je ručně vyrobeno z hliníku.
Nešetřilo se ani na dalších úpravách, takže nepřekvapí přední i zadní odpružení Öhlins, zakázkový laďák, řídící jednotka od Termignoni nebo OZ disky. Pokud vám připadá zadní kyvka trochu povědomá, ale nesedí vám k Monsteru 1100, máte pravdu - je to upravená kyvná vidlice z Ducati Monster 696, která v sobě ukrývá malou Li-Ion baterku.
Jens se svou Ducati vyhrál sprint závod v Glemsecku s mezinárodní účastí a porazil i takové závodníky jako je Guy Martin nebo Connor Cummins. Po závodě prohlásil: „Ta motorka jede jak ďábel! Je lehká a nízká a na osmimílovém sprintu může klidně porazit i silnější čtyřválce! Skvělá zábava!“
Nezbývá než dodat, že po designové stránce působí Flat Red II velmi rozporuplně a šetření hmotnosti je velmi znát. Pokud by se vám tahle stavba zalíbila a chtěli byste ji mít ve své garáži, máte smůlu. Jens vyrobil pouze jeden jediný kousek a ten si nechá pro sebe.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist