yamaha_mt09




Honda představila na akci Glemseck 101 speciální stroje

Na motocyklové a automobilové sešlosti Glemseck 101, která minulý víkend proběhla poblíž německého Stuttgartu, nesměla vedle dalších značek chybět ani japonská Honda. A tentokrát se výrobce s rudým křídlem ve znaku ukázal ve své nejlepší formě.

Kapitoly článku

Na Glemseck přivezla Honda hned šest speciálních strojů, a protože stojí za to, pojďme si je prohlédnout pěkně popořádku.

První trojice zahrnuje klasické Hondy z minulosti, vypůjčené od motocyklových úpravců z celé Evropy. V první řadě je řeč o CX500 – dvouválcové legendě s podélně uloženým motorem, upravené v Libra Coachworks z Velké Británie.

Dále je tu velmi oblíbená CB750, kterou během dvou set hodin přestavěli v Kaspeed Customs na „Kaspeed CB750“. Stylově se jedná pochopitelně o cafe racer doplněný ručně vyráběnými díly.

Třetí a poslední klasikou je stará verze cestovního Gold Wingu ze sedmdesátých let. Litrového a tehdy ještě nahatého Gold Winga přestavil do nové podoby Holanďan Roy Holtman. Na motorce mimochodem nechybí ani pár „vojenských“ prvků.

Další tři stroje jsou upravenými novinkami ze současné produkce Hondy. Celkově nejmenší z celé party je nová generace modelu Monkey, vyladěná jako retro závodní flat-tracker německými úpravci z Kingston Customs.

Další dva stroje mají jako základ nového litrového naháče CB1000R. Jeho první verze „Neo Daemon“ byla jen lehce upravená v Německu jistým Jensem Kratschmarem. Honda hovoří o reflexním polepu, bílém výfukovém systému s povrchovou úpravou smaltem, nových páčkách a dalších detailech.

O dost zajímavější je druhý stroj „Glemseck CB1000R“ postavený britskou divizí Honda Racing přímo na akci. Na překopaném stroji, jehož přední vidlice pochází z většího Fireblade, má výfuk Akrapovič, doplňky Rizoma, krásný lak a hlavně prodlouženou kyvku, závodil bývalý závodník Mick Doohan speciální závod na osminu míle, pořádaný u příležitosti akce. Bohužel ho už ve druhém kole vyřadil Per Nielsen, který dojel celkově třetí.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 21 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 3 Kč
Bodacat přispěl 3 Kč
Frenkee přispěl 3 Kč
marafzs600 přispěl 3 Kč
Bladerunner přispěl 3 Kč
Skrunch přispěl 3 Kč
azy1 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist