yamaha_demo_tour




Honda CB400T od Steel Bent Customs

Máme tu další přestavbu z japonské klasické školy. Kluci z firmy Steel Bent Customs se rozhodli pěkně vyladit dvouválcovou Hondu CB400T a výsledkem je šmrncovní café racer.

Základem přestavby byla Honda CB400T, která měla světovou premiéru již v roce 1978. Vzduchem chlazený, řadový dvouválec s šesticí ventilů a rozvodem SOHC měl výkon 43 koní. Pojďme se ale podívat, co všechno mechanici z firmy Steel Bent Customs, která má sídlo v Tampě v USA, přepracovali.
Z původní motorky toho nakonec moc nezbylo, protože přední část rámu je z Hondy CB550 a zadní z modelu CB650. S popisem úprav začneme od masky, kde je patrný kulatý světlomet, dále jsou zde nová racingová řídítka, změněná nádrž a kompletně přepracované, jednomístné sedlo s velmi krátkou zádí.
Motor dostal nové sání a výměnou prošel i celý výfukový systém. Pryč zmizela baterie a kola dostala drátěný výplet. Výčet úprav není kompletní, ale je jasné, že původní zůstaly kromě motoru i brzdy - vpředu kotouč o průměru 282 mm, vzadu buben.
Poladěná Honda nebude svým zaměřením trhat asfalt, zesměšňovat majitele sportovních aut na světlech nebo řevem budit děti v celé čtvrti, ale bude spolehlivým strojem pro každého fajnšmekra a ozdobou každého motosrazu. A komu by se stroj nelíbil, může se mrknout alespoň na sličnou modelku, která s přestavěnou Hondou CB400T zapózovala na promo-fotografiích

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist