globalmoto_duben_nolan




Ghezzi-Brian Motard V-Twin

Italský tuner a stavitel motocyklů, Ghezzi-Brian, představil zajímavý motard, jehož základem je velký naked bike Moto Guzzi Griso 1200 8V.

Ghezzi-Brian přestavuje a ladí motocykly italské značky Moto Guzzi. Jeho nový stroj, Motard V-Twin, jsme už viděli na začátku měsíce díky špionážním fotografiím. Zatím se jen spekulovalo, že by mohlo jít o nový maskovaný model Stelvia, nicméně konečně vyplula pravda na povrch.
Přestavěné Griso 1200 8V má stále stejný agregát, velký V-Twin otočený o 90 stupňů. Motor o objemu 1 151 ccm má lehce vyšší výkon 115 koní, především díky novým mapám vstřikování a laděným koncovkám výfuku. Maximální točivý moment 111 Nm nastupuje v 6 000 ot./min. Naopak suchá hmotnost upraveného motocyklu klesla oproti Grisu z 231 kg na 220 kg.
Výkon agregátu je na zadní kolo přenášen přes suchou spojku, 6stupňovou převodovku a kardan. Kola mají 17palcové odlehčené disky s drátěným výpletem. O odpružení se stará vpředu obrácená vidlice; vzadu je jednoramenná kyvka a centrální tlumící jednotka. Zadní odpružení je doplněno o nový elektronický systém DDA (Dynamic Damping Action), který dokáže měnit tuhost kapaliny v řádech milisekund a tím zajistit lepší jízdní vlastnosti. Celé odpružení DDA vyvinul Ghezzi-Brian s nizozemskou firmou Tractive Suspension.
Jako správné supermoto má i Ghezzi-Brian Motard V-Twin vyšší a užší sedlo, pod kterým se ukrývá menší úložný prostor. V majiteli se ale nezapřou i cestovatelské geny, protože v rámci prezentačních fotografií je vidět i zadní platforma na top-case.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist