journeyman_brezen




Elegant Bastard: BMW R NineT se dočkalo další úpravy

Holandská dvojice maníků upravující motocykly pod názvem Smokin Motorcycles vytvořila tento stroj pro soutěž na Bigtwin Bike Show v Rosmalen. Do soutěže bylo přihlášena spousta strojů, ale vítěz může být jen jeden.

Oficiální zastoupení BMW Motorrad pro Holandsko vytvořilo ve spolupráci s časopisem Bigtwin iniciativu Soul Fuel Challange s cílem dát prostor tunigovým ladičům motocyklů. V červenci letošního roku měli lidé možnost hlasovat pro několik desítek návrhů zaslaných do soutěže. 
Na internetu bylo ke shlédnutí spousta skic od úpravců motocyklů a mezi nimi i výtvor Maartena Timmera a Roba van der Heijdena. 75 procent hlasujících rozhodlo ve prospěch této dvojice a jejich BMW R NineT Elegant Bastard.
Rázem se vítězové museli pustit do práce, jelikož obdrželi od BMW seriový motocykl a měli tři měsíce na to, poladit ho dle svého návrhu, který vyhrál soutěž. Slovo Elegant podle Maartena odkazuje na klíčové prvky, které kladou důraz na kvalitu a ruční řemeslnou práci. Hliníková nádrž, kožené sedlo z buvola nebo asymetricky uložené hodiny, to vše odkazuje na firmu Smokin Motorcycles, avšak při zachování vysokého standardu značky BMW.
Zadní část rámu je vyrobená CNC obráběním a má integrované LED světlo. Výfuková koncovka ála dvojitá trumpeta vedena po pravé straně nechává více vyniknout letmo uložené kolo. Nízko položená řídítka přímo vybízejí k umístění zrcátek stylu Cafe Racer.
BMW R NineT je velmi populární mezi úpravci motocyklů. Firmičky jako El Solitaire, Blitz, Roland Sands už měli co dočinění s tímto nádherným strojem. Ředitel společnosti pro BMW Motorrad Holandska Edgar Bergen mimo jiné uvedl, že i díky odděleným svazkům kabelů zvlášť pro motor a podvozek je možnost snadněji motocykl upravovat.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist