yamaha_demo_tour




Ducati Gulf Oil Cafe Racer

Máme tu další pěknou stavbu, kde je celá řada dílů z motocyklů Ducati, ale dominantní je tyrkysově modrá barva s oranžovými doplňky, typické barvy společnosti Gulf Oil.

Těžařská společnost Gulf Oil se v motorsportu proslavila v 60. letech 20. století, když legendární Ford GT40 v tyrkysově modré barvě s oranžovými doplňky zvítězil ve slavném vytrvalostním závodě 24h Le Mans, a to hned 4x v řadě za sebou (1966-69). Od té doby je tato typická kombinace "závodních barev" často používána na řadě sportovních aut, ale i motocyklů.
Barvy Gulf Oil použil Američan Johann Keyser, který postavil zajímavý café racer hned z několika motocyklů značky Ducati. Příhradový rám je z ocelových trubek a pochází z modelu 749 S. Pohonnou jednotkou je vzduchem chlazený dvouválec o objemu 900 ccm. Jednoramenná kyvka pochází ze streetfighteru Monster S4R a superbike 999 dodal nádrž

Aby toho nebylo málo, tak přední vidlice je z 916, stejně jako kola, přebarvená na agresivní oranžovou barvu. Přední kapotáž prošla pár úpravami, ale ti všímaví poznají, že se jedná o masku z 750 SS. Sedlo, podsedlový rám a záď motorky dodala známá tuningová firma Radical Ducati.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist