husqvarna_svartpilen_801_2




Ducati 1199 S Roadster od Hertrampf

Přestavby supersportů do naked verzí nejsou takovou raritou, ale jen málokterá mašina si o to říká tolik, jako nabušená Italka - Ducati 1199 S Panigale. Německá firma Hertrampf už měla snů, spekulací a očekávání od řady fanoušků dost, vzala Panigale a hodila ji do gala. Německý um a preciznost se rozhodně nezapře!

Hertrampf už na konci minulého roku představil street verzi s názvem Ducati 1199 Panigale Fighter, která se od aktuálního Roadsteru moc neliší. Jejich nahatá verze je o pět kilo lehčí, než původní Panigale. Dukatka je sama o sobě lehkou bestií (164 kilo za sucha), takže dalších 5 kilogramů je víc, než dost!
Takové váhové redukce bylo dosaženo novými částmi hliníkového monokokového rámu, které Hertrampf sám vyrobil. Díky novým částem rámu, které jsou namontovány přímo na hlavu motoru a dvou novým dílům na přední části, má rám funkci airboxu.

Místo kapotáže zde najdeme parádní, ostře řezané boční díly, které dodávají mašině brutální agresivní look. Přední maska je naopak nezajímavá, až trochu tuctová, ale i tak nemůžeme říct, že by kazila dojem z motorky.
Ale nebyl by to Němci, aby se nepustili i do úprav na motoru, elektronice nebo na podvozku. Z těch větších změn můžeme jmenovat například nové nastavení řídící jednotky, náporové sání vzduchu, přenastavené časování motoru, sportovní filtr, pozměněnou ergonomii posedu jezdce, modifikace odpružení a přenastavený tlumič řízení nebo matný výfukový systém.

Hertrampf nabízí Roadster verze i pro jiné Panigale, od čehož se také odvíjí cena jednotlivých sestavení. Ceník začíná u Panigale 899 Roadster, kde zaplatíte 18 990 eur (cca 512 730 Kč, vč. motocyklu). Za 1199 Panigale Roadster zaplatíte 23 790 eur, 1199 Panigale S Roaster stojí 28 790 eur a nejdražší je Ducati 1199 Panigale R Roadster, kde je cenovka 35 490 eur (958 tis. korun). Za kvalitu a jedinečnost se hold platí.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist