globalmoto_duben_nolan




Cafe Racer Dreams - Honda Sierra Bonita

Španělská firma Cafe Racer Dreams vypustila do světa zakázkového křížence Zündappu DB200 z roku 1938 a Hond CG125 (2005). Jmenuje se jednoduše – Sierra Bonita – ve volném překladu „pěkná pila“.

Pan Juan Ramón Ortega propadl kouzlu Zundappu DB200 a chtěl jeho jedinečnost přenést na svůj vlastní výtvor, který se bude držet Zundapp odkazu. Původní plán byl přestavět jeho Yamahu 250 společně s jeho známým mechanikem. Jejich výsledek byl ucházející, ale ne přímo to, co od toho pan Ortega očekával.
Nakonec se rozhodl se svým záměrem svěřit do rukou profesionálů z Cafe Racer Dreams. Hoši ze „snových kafáčů“ se rozhodli pro přestavbu použít tuctovou Hondu CG125 z roku 2005, která se jevila jako správná volba pro tak radikální úpravu.

Podvozek byl lehce ořezán a poupraven pro osazení originální vidlice a motoru ze Zundappu. Hlavně přední vidlice propůjčuje Sieře Bonitě ten správný retro šmrnc. Původní, ne příliš pěkná, nádrž byla nahrazena mnohem lepší variantou – nádrží z Derbi FDX 50.

Nakonec přišlo na řadu lakování. Opravdu krásná matná černá se zlatými linkami navozuje předválečnou atmosféru. Při bližším zkoumání si můžeme všimnout různých malých detailů, které dávají tušit, že si na motorce dal někdo hodně záležet a je dotažená do úplného konce.
 
Za nás palec nahoru, krásná práce!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist