yamaha_demo_tour




BSA A65 od The Factory Metal Works

Tohle je něco pro milovníky parádního zvuku linoucího se z výfuku. Nesmíte to ale moc přehnat, protože by vám mohly prasknout bubínky!

Americká dílna The Factory Metal Works založená Lucasem Joynerem je dobře známá po celém světě. Společnost se sídlem v Severní Karolině se stala globálně proslulou díky spolupráci s firmami z různých koutů světa, jako jsou například Baron’s Speed Shop z Velké Británie, Dockland’s Speed Shop a online obchod Mooneyes z Japonska, Trojan Classic Motorcycles z Austrálie nebo Rock and Cycles z Brazílie.
Hlavním poznávacím znakem TFMW je fakt, že se prakticky výhradně věnuje ladění britských motocyklů (především značce Triumph) a snaží se o obnovu starých motocyklů pomocí nových technologií. Jedním z posledních představených kousků společnosti je motocykl BSA A65 z roku 1968, který je zřejmě prvním modelem této značky, který TFMW upravil. Kompletní přestavba trvala dva roky a dostala název „Earache“, což v překladu znamená „Bolest ucha“.
Přepracován byl rám motocyklu, který má nyní sklon 27 stupňů, a zadní část stroje byla snížena o 3 palce (necelých 8 cm). Nová je palivová nádrž, původní olejová nádrž umístěná pod sedlem byla pochromována, stejně jako stupačky a kryt řetězu. V přední části motocyklu zaujme nové kulaté světlo a 21palcové kolo. Zadní kolo má 18 palců a je schované pod blatníkem od Baron’s Speed Shopu.
Nejnápadnější změnou je nepochybně výfukový systém, jehož dva svody se táhnou paralelně podél rámu a v zadní části se stáčí kolmo vzhůru. Celý systém je zakončen dvěma tlumiči, které dokáží vyprodukovat pěknou hromadu decibelů prakticky hned vedle hlavy řidiče. Jedno se tvůrcům stroje musí nechat, lepší jméno mu nemohli vybrat.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):
Motokatalog.cz



TOPlist