globalmoto_unor




Britové volí nejlépe upravený Triumph Bonneville. Jaký se líbí vám?

Soutěže přestaveb v rámci jedné značky a jednoho či více spřízněných modelů, které navíc upravují výhradně autorizovaní dealeři, jsou populárním marketingovým nástrojem mnoha značek. Znají je u H-D, Indianu, Hondy, Yamahy… Některé jsou mezinárodní, jiné zůstávají na národní úrovni. Přesně taková soutěž nyní vrcholí ve Velké Británii, kde se upravuje vlastně takové rodinné stříbro – Triumph Bonneville.

Bonneville Build-Off, tak zní oficiální název soutěže, se koná poprvé, ovšem navazuje na spřízněný loňský Bobber Build-Off. Letošního ročníku se zúčastnilo devět dealerů, někteří šli cestou lehkých retuší, jiní se rozvášnili více. Jako základ mohl posloužit kterýkoli model řady Bonneville v objemu 900 i 1200, k jehož úpravě do žádaného stavu měly posloužit jak originální doplňky Triumph, tak samozřejmě vlastní řemeslná tvorba. Nyní jsou již všechny stroje hotové a britská značka spustila speciální microsite, na níž může veřejnost hlasovat pro ty své vyvolené. Hlasování končí ve středu 14. října v devět ráno, vítěz bude oznámen přesně o 14 dní později na sociálních sítích. Nebude ovšem jenom jeden, Triumph totiž dal dohromady ještě čtveřici ambasadorů své značky, kteří každý vybere svého favorita na základě vlastních preferencí. Architekt, moderátor a v civilu jezdec na Tigeru 900 George Clarke udělí Design Award, cena od dráhové cyklistky, dvojnásobné olympijské vítězky a šestinásobné mistryně světa Victorie Pendletonová, v současnosti sedlající Street Scramblera, ponese název Inspiration Award, customizér Jody Millhouse ze společnosti Thornton Hundred nemůže dát nic jiného než Paint & Custom Award a generální a generální ředitel Triumphu Devron Boulton udělí Retail Choice Award. To jen pro úplnost, tohle jsou věci, které se českého motorkáře příliš nedotýkají. Pro vás je určeno hlasování níže – tak který Bonnie vás vzal za srdíčko nejvíce?

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Vyberte nejlepší přestavěný Triumph Bonneville

  1. Čistý a jednoduchý kafáč, hodně očesaný Thruxton R ve výrazné modré barvě. Vysoká řídítka pro lepší komfort, nové výfukové potrubí, žebrované kryty motoru a kratičké až žádné blatníky.
    Hlasováno: 52x
  2. Opticky hodně jednoduchá motorka, sázející na černobílé provedení a plnou nálož originálních doplňků Triumph. Ozvláštněním jsou zvednuté ručně dělané výfuky Zard.
    Hlasováno: 5x
  3. Tady se konečně nebáli popustit uzdu fantazii! Pod kapotáží Daytony 1200, nabarvené ve stylu závoďáků 70. let, byste model Speed Twin opravdu nehledali. Maličký výfuk, clip-on řídítka, tohle bychom si nechali líbit!
    Hlasováno: 36x
  4. Minimum optických, maximum funkčních úprav, tak ke svému dílu přistoupili na západě metropole. Ačkoli ty optické přišly samy - ono když namontujete zlaté Öhlinsy, zlaté ráfky, monobloková Bremba a výfuk SC Project, tak to prostě vidět je :-)
    Hlasováno: 84x
  5. Johohó, tak v Norfolku se s tím nemazali! Té-stovka předělaná na flat track vypadá skvěle, 19" kola, minimalistický výfuk i sedlo, přední číselná tabulka, tohle je prostě cool!
    Hlasováno: 37x
  6. Minimalismus v praxi, tahle motorka vypadá, jako by ji netvořilo opravdu nic jiného než bílý rám, kola, nádrž a motor. Foxy vzadu jsou tu pro lepší jízdní vlastnosti, otevřené sání a krátká trubka místo výfuku zase pro větší bordel ;-)
    Hlasováno: 11x
  7. Decentní přestavbička malého Street Scramblera orientovaná na město. Výsledný stroj se tvořil především z originálního příslušenství, pár drobností dodala Rizoma, výfuk zase značka Vance & Hines.
    Hlasováno: 22x
  8. Jestli se tahle motorka, připomínající 75. výročí ukončení války, nedočká nějaké ceny, tak snad budeme oficiálně protestovat. Naprosto dokonalá kombinace moderního Bonnevillu a starých válečných motorek - paralelogramová vidle, plátnové brašny, kompas...
    Hlasováno: 127x
  9. A nakonec kafáč jak vystřižený z poloviny minulého století. Design byl inspirovaný původním Tigerem T100 z 50. let, všechno je blýskavé, nechybějí staré závodní Dunlopky, skloněná řídítka nebo krátký výfuk. Pěkná prácička.
    Hlasováno: 29x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
marafzs600 přispěl 3 Kč
Petr7474 přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist