globalmoto_duben_nolan




Ask Motorcycle a minimalistická stavba Material Woman

U japonských Ask Motorcycle bychom dvě stejné stavby hledali marně. Většina jejich strojů je spíše než na ježdění a výkony zaměřena na umělecké pojetí a také na ukázku toho, jak je ona parta technicky zdatná. Nejinak je tomu i v případě motorky Material Woman, která začala svůj život jako malá Yamaha SR125.

Vize celé stavby spočívala v tom, vzepřít se všem zažitým standardům a spíš než velkoobjemový café racer postavit lehounkou, drobnou motorku, stojící na úzkých gumách, navlečených na velká kola. Zároveň bylo účelem vytvořit stroj, který by měl ladné, plynulé, zkrátka až „ženské“ křivky.

Jak již samotné vzezření napovídá, čtyřtaktní 125 ccm motor je to jediné, co z původního SR zůstalo. Takřka celý stroj je ručně vyrobený a na jeho stavbě se podílel Radical Yamamoto (vskutku pasující jméno) a jeho tým z Ask MC.

Minimální rám doplňuje jen nádrž, podsedlová část a kryt přední retro lampy, vše vyrobeno ručně z leštěného hliníku. Tenounká stavba celé motorky je zdůrazněna ještě obřími gumami Avon, které evokují plochodrážní styl, a zavřenými řídítky. Výfuk je tvořen jen jednou jedinou trubkou, odvádějící plyny do boku.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist