husqvarna_svartpilen_801_2




„Motard One“ od Officine Rossopuro

Přeměna cestovního endura na motard? To si pravděpodobně většina z nás dokáže jen těžko představit. V Itálii, designérském ráji, to však dokáží i zrealizovat.

O netradiční a pravděpodobně vůbec první rozsáhlejší přestavbu Moto Guzzi Stelvio se postaral sám šéf Officine Rossopuro Filippo Barbacane. Kdybyste se na jeho dílo podívali před přečtením tohoto článku, pravděpodobně byste netušili, že tohle agresivní supermoto je původem typické cestovní enduro. Tenhle fakt dává celé přestavbě ještě větší punc výjimečnosti.
O pohon motocyklu se stará 90° V-twin motor se dvěma ventily na válec, jehož objem byl zvýšen na 1420 ccm. Motor byl opatřen kitem „Big Bore“ a díky všem úpravám od společnosti Millepercento nyní váží pouze 62 kg a nabízí výkon 140 koní.Nový chladič a ručně vyráběný výfukový systém je dílem samotného otce celé přestavby Filippa Barbacaneho.
Motocykl dostal nový brzdový systém od Bremba, brilantní 50milimetrové vidlice Marzocchi, disky Marchesini a zadní závodní odpružení od Extreme Tech. Celá zadní část byla výrazně upravena, zeštíhlena a doplněna ručně vyráběnými komponenty. Rysy původního motocyklu jsou tak nyní už jen velmi těžko k rozpoznání.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):
Motokatalog.cz



TOPlist