journeyman_brezen




Triumph zve na návštěvu své továrny

Anglická značka včera ve svém sídle v Hinckley otevřela nové návštěvnické centrum. V něm můžete navštívit výstavu, doplnit energii ve stylové kavárně, nebo si koupit nějaký kousek z unikátní kolekce oblečení. Zlatým hřebem je ale návštěva samotných výrobních linek.

Kapitoly článku

Za patnáct liber na osobu, čili v přepočtu nějakých 450 korun, vám v Triumphu dopřejí jeden a půl hodinovou komentovanou prohlídku továrních hal, při které projdete kompletním výrobním procesem. Od prvotních CAD návrhů, přes ručně vytvořený hliněný model a CNC výrobu, až po konečnou kompletaci strojů. Dozvíte se zajímavé informace, o kterých ví jen pár zasvěcených zaměstnanců, můžete nahlédnout pod pokličku designérům, konstruktérům, nebo zažít přísné testování hotových výrobků.

Po skončení prohlídky přijde vhod něco na zub. Třeba v kavárně s názvem 1902 Café, který odkazuje na rok, ve kterém byl vyroben první motocykl značky Triumph. Z kavárny se můžete přesunout do výstavních prostor, ve kterých jsou k vidění zajímavé stroje z historie, ale i současnosti. Britské motorky si do vedlejších rolí s oblibou vybírali tvůrci hollywoodských filmů, takže tu nesmí chybět například motorka Steva McQueena z filmu Velký Útěk, nebo Speed Triple z filmu Mission Impossible 2.

Objevují se zde i vzácné stroje napříč celou stopatnáctiletou historií značky. Na tu závodní, kterou zastupuje třeba Bonneville ze solných plání vyrobený roku 1956, navazuje nový motor připravovaný pro seriál Moto 2. Triumph je známý i díky široké možnosti individualizace. Té se věnuje samostatná část výstavy, ve které můžete shlédnout nejzajímavější přestavby od světových jmen, nebo variace na toto téma od samotných zaměstnanců.

Určitě stojí za to mít na takový zážitek, jakým určitě návštěva tohoto centra je, nějakou památku. Širokou nabídku naleznete v oficiálním obchodu. A nejsou to jenom nějaké samolepky nebo přívěsky. Trička, plakáty nebo knihy, které jsou zde k dostání, nikde jinde na světě nejspíše nekoupíte. A když jsme zmínili přívěsky, tak i ten si můžete odnést z továrny. A ne ledajaký. Za dalších patnáct liber vám totiž vyrobí originální ozdobu. Tou je stejný štítek, jako se montuje na hotové stroje. Místo VINka na něm ale bude vaše jméno a datum návštěvy továrny. S upomínkovými předměty pak už můžete vyrazit na parkoviště po chodníku slávy, na kterém najdete nejdůležitější jména z historie značky.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist