globalmoto_duben_nolan




Tomorrow Will Be Better - punkový film ze zákulisí FMX

Znáte to, trailery hollywoodských trháků většinou nemají jedinou chybičku a do kina vás nalákají, ani nemrknete okem. Trailer dokumentu Tomorrow Will Be Better vypadá také hodně dobře a nikoho asi nenechá o filmu pochybovat. Po včerejší premiéře v kině Světozor můžu s rukou na srdci říct, že celý film je ještě o tisíc procent lepší, a bylo by neopovážené si ho nechat ujít.

Jsou filmy, které vás vtáhnou do děje a pak dlouho zůstanou v paměti. Ještě o level výš jsou filmy, které vás vtáhnou do děje a už v kině si přejete, aby nekončily. Přesně to je případ dokumentu Martina Přívratského o FMX jezdci Liborovi Podmolovi a jeho cestou za titulem Mistra světa. Celovečerní dokument rozhodně není sportovní rutinou, po jehož shlédnutí budete znát všechny FMX triky a z kina půjdete s hlavou, jak pátrací balón. Naopak, je to ten nejpunkovější dokument, který jste kdy viděli… Mimo parádní polety vzduchem v amerických parcích vás „Mouka“ nechá nehlédnout do zákulisí světového šampionátu, ale i soukromí svého freestylového života. Vtipné je například nakupování mašiny v americkém motoshopu, zrovna tak lámání si hlavy s přepočty stop na metry nebo pořízení obleku pro nafocení filmového plakátu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Chybu nemá ani „gůglení“ návodu jak zastavit chrlící sopku, dezinfekce odřené zadnice a vůbec všechny hlášky, co ve filmu zazní. Nejlepší na tom je fakt, že se během filmu perfektně baví i diváci, kteří s jednou stopou nemají běžně co do činění a freestyle motokros jen párkrát zahlédli v televizi. Osobně filmu dávám pět hvězdiček z pěti, protože celý tým kolem Libora Podmola odvedl skvělou práci a jsem přesvědčen, že i vy si ho maximálně užijete. Příležitost zajít do kina na vyloženě motorkářský film bez suchých hollywoodských triků a nereálných efektů se nepodaří každý den.
Pražskou premiéru dokumentu Tomorrow Will Be Better v kině Světozor si nenechal ujít ani Petr Pilát, Tomáš Bárta, Marek Vašut, Robert Rosenberg nebo Lukáš Pešek. Všechny určitě překvapila přítomnost Miloše Zemana, který Liborovi hodně fandí a před filmem pobavil celé hlediště.
Celovečerní film Tomorrow Will Be Better se hraje od 10. května například v těchto kinech.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist