husqvarna_svartpilen_801_2




The Dark side of Písek

V roce 2013 Yamaha představila MT-09. Model, který ukázal zcela nový směr filozofie značky. Při jeho představení Seiya Nakamura, víceprezident Yamaha Europe, přiznal, že do té doby byli příliš konzervativní: "Chceme přinést novou generaci modelů, které mají charakter a jsou dramaticky lehčí. Dnešním cílem už není rychlost. Nové modely nepotřebují rychlost, aby byly zábavné. Zaměřili jsme se na pocit z jízdy, takže vás bude bavit i při přesunech nebo ve městě.“ MT-09 se stala prodejním trhákem a další modely se stejnou filozofií na sebe nenechaly dlouho čekat. Nyní Yamaha disponuje širokou řadou eMTéček, od MT-125 až po MT-10, která přebírá základ od superbiku R1.

Po třech letech se MT-09 dočkala faceliftu. Agresivnější přední světlo s LED světly dává motorce zcela jiný výraz. Držák s SPZ byl umístěn na rameno za zadní kolo a díky tomu se opticky odlehčily zadní partie motorky. Hodnoty motoru zůstaly stejné i po optimalizaci pro splnění Euro4. Devítka ale nyní dostala antihopingovou spojku a quickshift. Upgradu se dočkal i podvozek, který je plně stavitelný.

Nová MT-09 už je k vidění v píseckém showroomu Yamaha a díky tomu je tu první reakce na její design: „Je to motorka, která vyvolává emoce a tak to má být“, komentuje reakce zákazníků majitel prodejny Tonda Kabourek. „Motorka se kupuje srdcem a ne rozumem. Zhruba polovina zákazníků, když ji vidí, prohlásí, že se jim vůbec nelíbí. Naopak druhá polovina se do ní zamiluje. Nikoho ale nenechá chladným.“ Každý se musí přesvědčit sám a nejlépe naživo.

Samozřejmě nic nenahradí pocit z jízdy, proto budou v Písku od dubna k dispozici testovací motocykly včetně nové MT-09, MT-07, Tracer 900 a Tracer 700. Díky tomu budete mít možnost se přesvědčit o vlastnostech těchto modelů na vlastní kůži. První týden v květnu se pro vás navíc chystá MT-den s doprovodným programem a kompletní flotilou MT, včetně MT-10, motocyklem roku 2016. Svou temnou stranu tak můžete odhalit právě v Písku.

Nové modely Yamaha, příslušenství nebo originální oblečení si můžete prohlédnout nejen osobně v Písku, ale i ve virtuálním obchodě www.kbrk.cz.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz
Související firma



TOPlist