yamaha_mt09




SHERLOG Moto: Aktivní rádiové zabezpečení motocyklů

Společnost SECAR BOHEMIA, a.s. je největším provozovatelem systémů zabezpečení, vyhledávání a monitoringu, které znáte pod obchodní značkou SHERLOG. Do svého produktového portfolia se nyní chystáme zařadit zcela nový produkt rádiového zabezpečení pro motocykly. Nový produkt s pracovním názvem SHERLOG Moto bude zaměřený na bezpečnost motocyklů a potěší proto všechny, kteří se o svou motorku obávají.

Technologii rádiového zabezpečení SHERLOG Moto bude tvořit aktivní jednotka, která v případě neautorizovaného pohybu automaticky nahlásí poplach NON-STOP Klientskému centru SECAR BOHEMIA. Součástí zabezpečení bude také autorizační čip a služba dohledání a navrácení motocyklu. Dlouhodobá úspěšnost našich systémů SHERLOG je až 98%, průměrná doba vyhledání a vrácení vozidla je 2 hodiny. Rádiové zabezpečení je běžnými prostředky nezarušitelné.

Revoluční novinka v oblasti zabezpečení motocyklů bude na trh oficiálně uvedena začátkem roku 2017 a již nyní je možné si aktivní rádiové zabezpečení SHERLOG Moto předběžně objednat. Předpokládáme, že o produkt bude velký zájem a proto připravujeme pořadník postupných montáží tak, abychom včas před motorkářskou sezónou 2017 dokázali vyjít vstříc všem zájemcům.

Motorkáři, pozor! Již dnes je možné si zabezpečení SHERLOG Moto předběžně zarezervovat a zajistit si tak přední místa v pořadníku! Při pozdějším objednání systému může nastat časová prodleva montáže před začátkem motorkářské sezóny. Pro více informací nám napište na marketing@secar.cz.

Jak funguje vyhledávání motocyklů systémem SHERLOG Moto?

Součástí zabezpečení SHERLOG Moto bude autorizační čip, jehož pomocí se bude automaticky detekovat oprávněná jízda a zařízení nebude v přítomnosti čipu vysílat poplachový signál. Pokud nastane pohyb vozu bez čipu, jednotka zabezpečení SHERLOG Moto začne vysílat poplachový signál.

V případě hlášení neautorizovaného pohybu bude naše NON-STOP Klientské centrum kontaktovat majitele motocyklu a poplach ověří. Pokud nepůjde o planý poplach (například když nám nenahlásíte servis motocyklu), ihned bude na místo výskytu signálu motocyklu vyslán náš dohledávací tým, který vyjíždí současně se zásahovými vozidly Policie ČR.

Po nalezení vám bude motocykl vrácen.

Trocha statistik a informací od PČR

Za rok bylo dle dostupných statistik odcizeno 630 motocyklů a v letošním roce to je zatím 141 (k 23.5 v celé ČR ). Objasněnost je víceméně stejná jako u automobilů. Důvodů je několik: pokud se jedná o závodní stroj, skončí například u amatérských jezdců na závody nebo hobby ježdění a ke kontrolám takových strojů moc nedochází, protože se nevyskytují v běžném provozu, neprochází STK a pokud je takový motocykl kontrolován jde spíš o náhodu. . Někdo s tím jezdí na soukromé dráze a dohledat odcizený motocykl není jednoduché. Část motocyklů skončí rovněž v zahraničí. Dále dochází ke krádežím veteránu. I zde je problém, že motocykl může skončit rozebraný na náhradní díly nebo v soukromé sbírce a dohledat jej téměř nelze. No a v neposlední řadě dochází ke krádežím skútrů a mopedů. Motocykly se všeobecně hodně kradou z garáží. Jsou zde zaparkované téměř bez zabezpečení. Motocykl či čtyřkolka je rovněž jednoduchý na transport – naloží se do dodávky a odveze se pryč. Pokud se jedná o motocykl, který má alespoň základní zabezpečení ( ne například mopedy nebo krosové motorky apod. ) nesetkal jsem se s tím, že by na motocyklu zloděj odjel ( samozřejmě pokud neměl klíče ).
Rovněž dochází ke krádežím motocyklů na různých závodech. Například v dubnu 2017 došlo na okrese Trutnov při závodech ke krádeži 4 motocyklů ( KTM 450EXC, Husqvarna TE300, KTM EXC350 a Husqvarna FE350 v hodnotě přes 800.000,-Kč

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • SECAR BOHEMIA

    SECAR BOHEMIA, a. s., je největším poskytovatelem rádiových systémů pro zabezpečení a vyhledávání jednostopých i dvoustopých vozidel, stavebních strojů a techniky, lodí, nemovitostí a dalších objektů. Od roku 2017 přichází na trh s novou jednotkou zabezpečení, která je speciálně vyvinutá pro potřeby...




TOPlist