yamaha_demo_tour




Seznamte se s pneumatikami pro cross a offroad motorky

Máte rádi adrenalinovou jízdu v kopcovitém terénu a nebojíte se štěrku, písku ani bláta? Chcete-li si užít řádění na cross nebo offroad motorce, nepodceňujte výběr pneumatik. Právě moto pneu pro cross a offroad mají velký vliv na jízdní vlastnosti motocyklu a často rozhodnou o tom, jestli jezdec náročným terénem projede, nebo se zasekne v půli cesty. Vybrali jsme pro vás 6 osvědčených pneumatik od renomovaných výrobců, které vás ve štychu nenechají. Jaké to jsou?

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Michelin Tracker

Pokud se považujete za hobbycross jezdce, kteří si chtějí užít adrenalinovou jízdu v terénu, aniž by museli sahat hluboko do kapsy, pořiďte si oblíbené pneumatiky Michelin Tracker. Zaujaly nás především svou stabilitou a silným tahem, který se projevuje zejména při jízdě v bahně. Pneu podávají nadprůměrné výsledky při korzování ve středně tvrdém až tvrdém terénu. Jsou homologované pro použití na veřejných komunikacích, a tak na nich můžete bez obav jezdit i po asfaltových cestách.

Offroad moto pneumatiky Michelin Tracker oceníte ve středně tvrdém až tvrdém terénu, zvláště díky jejich stabilitě a silnému tahu.

Jde o univerzální typ cross pneumatik, se kterými si užijete spoustu zábavy v jakémkoliv terénu s výjimkou písčitých tratí. Pro ty jsou vhodnější speciální typy pneumatik, například Michelin Star Cross 5 Sand navržené přímo pro bezpečnou a přesvědčivou jízdu v písku.

Mitas E-09

Český výrobce Mitas má s výrobou pneumatik pro offroad a enduro bohaté zkušenosti. Důkazem toho je oblíbený model offroad pneu Mitas E-09 pro krotitele terénu s vysokými ambicemi. Pneu je dostupná i ve verzi Dakar, která má zesílenou kostru a tvrdší bočnice. Je uzpůsobená pro vyšší zatížení i delší cesty. Dezén pneumatiky je navržen pro použití v lehkém a středně těžkém terénu, ale také pro občasnou jízdu na silnici. Výrobce udává životnost pneu na minimálně 15 tisíc kilometrů.

Offroadové moto pneumatiky českého výrobce Mitas E-09 se můžou pochlubit životností minimálně 15 tisíc kilometrů.

Za zmínku stojí skutečnost, že na pneumatikách E-09 absolvoval pan Jaroslav Šíma z časopisu SUPERMOTO cestu po severní Africe, stejně tak i celou rallye Paříž-Dakar jako doprovodný jezdec. Urazil přes 16 tisíc kilometrů, a to bez jediného defektu. Pneu si drží svou stopu i v náročnějším terénu a nerozhodí ji ani bláto. Oslní vás také trakce pneumatik, díky které se pneu skvěle chytí i na mokré trávě nebo štěrku.

Dunlop GeomaxMX33

Offroad pneumatiky od amerického výrobce Dunlop jsou oblíbené po celém světě nejen mezi amatérskými jezdci, ale i profesionálními cross závodníky. Do měkkého až středního terénu je obzvláště vhodná pneu Dunlop GeomaxMX33, která nahradila předchozí model Geomax MX3S. Na jejím vývoji se podíleli špičkoví závodníci z AMA Pro Racing, díky jejichž přispění jde o dospělou pneumatiku pro náročné. Výrobce použil nový typ gumy s polymerem a upravil i profil pneumatiky, a tak je pneu už na pohled štíhlejší a vyšší. Vyznačuje se dobrou přilnavostí i při vyšších rychlostech.

Výrobce Dunlop použil u offroad pneu GeomaxMX33 nový typ gumy s polymerem, která zvýraznila dobrou přilnavost i při vyšších rychlostech.

Pirelli Scorpion MX Extra X

Hledáte pneu, která vás podrží zejména při jízdě na sypkém a štěrkovitém povrchu? Chybu rozhodně neuděláte s pneumatikami Pirelli Scorpion MX Extra X. Jsou charakteristické většími mezerami mezi špunty, díky kterým se skvěle přizpůsobí právě na štěrku. Výrobce vsadil na nový design a větší styčnou plochu špuntů, která přináší dokonalý záběr a nadprůměrnou přilnavost.

Díky větším mezerám mezi špunty nabízejí moto pneu Pirelli Scorpion MX Extra X skvělý výkon na štěrku.

Metzeler MC 360

Závodní motokrosová pneumatika MC 360 od Metzeleru je dostupná v provedení Mid Soft a Mid Hard. Díky výběru ze dvou variant tak závodní pneu oceníte jak na měkčích a středně tvrdých površích, tak na těch velmi tvrdých. Pneu od Metzeleru je vhodná i pro profesionální závodníky, kteří se na ni potřebují spolehnout za každé situace. Jezdcům poskytne vynikající stabilitu pláště, dokonalý přenos trakční síly a bezpečný rychlý průjezd zatáčkami.

Závodní motokrosová pneumatika M360 od Metzeleru je dostupná v provedení Mid Soft a Mid Hard na měkčí a tvrdší povrch.

Bridgestone X40

Pneumatiky pro offroad a motocross samozřejmě najdeme i v portfoliu japonského velikána Bridgestone. Z řady vystupuje zejména model Bridgestone BattleCross X40, který se pyšní novým (dle výrobce revolučním) dezénem. Ten byl vyvinutý a testovaný na mnoha motokrosových závodech. Vyniká zejména na středně tvrdých až velmi tvrdých površích, kde vykazuje vyšší trakci a vynikající přilnavost.

Offroad moto pneu Bridgestone BattleCross X40 exceluje na středně tvrdých až velmi tvrdých površích díky vyšší trakci a vynikající přilnavosti.

Vyberte si některý z výše jmenovaných typů pneumatik pro offroad a cross motocykly a vychutnejte si adrenalinový zážitek s pocitem jistoty a stability. Řada pneumatik prošla náročným testováním na motokrosových závodech a vyhoví náročným požadavkům nejen amatérských hobby jezdců, ale také profesionálních závodníků.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist