globalmoto_duben_nolan




Recenze: MXGP2 – The Official Motocross Videogame

Kapitoly článku

Jakmile se tedy proberete širokými možnostmi, je čas vyjet na trať a je jen na vás, jakou formu zvolíte. Můžete se jen tak projet po ploše určené pro trénink, nebo absolvovat kompletní závodní víkend na některé z tratí. Těch je ve hře celkem 18, tedy všechny oficiální tratě reálného šampionátu. Já jsem na první pokus nezaváhal ani sekundu a vrhnul se do tuzemského Lokte.
Jen co se hra načte, může první přelet kamery nad závodištěm leckomu vyrazit dech. Každá trať je zpracována až s chorobnou pečlivostí a to po všech stránkách. Tribuny jsou plné jásajících diváků, porost kolem trati je jako opravdový a nechybí samozřejmě ani hromada reklamních bannerů. Celkově působí tratě ve hře až neobyčejně živým dojmem a i přes vysoký počet lokací je vidět, že se na detailech rozhodně nikde nešetřilo.Před závodem si musíte vybrat svou pozici na startovním roštu, podívat se na spoře oděnou slečnu s tabulí oznamující čas do startu a pak již jen čekat, kdy spadne startovací zařízení. A vězte, že sotva se celé startovní pole rozjede do první zatáčky, nastává podobný masakr, jako při skutečných závodech. Bahno létá až na diváky, původně čistí jezdci vypadají už po chvíli jako čuňata a celkově to celé působí obdivuhodně realisticky. Dokonce i pohyb závodníků na motorkách je živý a uvěřitelný a určitě nevypadá zkoprněle, jako tomu bylo zejména u starších motokrosových titulů.Co mě naopak poněkud zklamalo, to je nemastný a neslaný zvuk. Motorky nezávisle na použitém výfuku zní všechny stejně a postrádají tu správnou hloubku a jadrnost. Tento neduh se dále prohlubuje tím, že se ve hře bohužel nenachází žádné dvoutakty. V obou kategoriích narazíte výhradně na čtyřtakty v objemech 250 a 450 ccm.
Ovládání hry je naprosto perfektně přizpůsobeno páčkovému ovladači, kterým disponují všechny soudobé konzole. Zatímco levou páčkou určujete směr motorky, tou pravou přenášíte váhu jezdce na všechny strany. Můžete si tak pomoci při skocích, na roletách, ale i v zatáčkách, kdy nakloněním jezdce dovnitř zatáčky vykouzlíte mnohem ostřejší oblouk. Při těch opravdu velkých náklonech je ale nutné dát si pozor, aby vám neujela přední guma, a vy jste si nenabili kokos.Co se padání týče, pomůže v tomto ohledu nastavitelná fyzika ve třech stupních. Zatímco v nejjednodušším módu Base vám hra odpustí opravdu hodně velké prasárny a ani tvrdé dopady do protisvahu na přední kolo nejsou větším problémem, v módu Pro se budete muset snažit o něco víc. V tomto režimu už hra začne hrubé chyby trestat, a i když se pořád nejedná o nijak drasticky pedantský simulátor, příliš kaskadérských kousků už si nebudete moci dovolit. Opatrnější musíte být i při kontaktu s ostatními jezdci, který nastává skutečně často. Zatímco na fyziku Base vyjedete ze strkanice zpravidla vítězně, na Pro může už i drobný ťukanec znamenat helmu plnou bahna.Méně zkušení hráči proto jistě docení i tolik propíraný prvek vracení času. Když něco opravdu hrubě nevyjde, můžete se vrátit o pár sekund zpět a pokračovat, jako by se nic nedělo. Přítomnost této pomůcky hodnotím spíše kladně, ovšem co mě hodně štvalo, to je přehnaná snaha hry vracet hráče na trať. Mnohdy stačí na skoku vyskočit o kousek mimo a z ničeho se nacházíte uprostřed trati, násilně vráceni z míst, odkud jste se mohli bez problému dostat sami.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


MXGP2 je ve výsledku velmi zajímavým titulem, který musí udělat radost každému příznivci motokrosu. Obsah hry nabízí hodiny a hodiny zábavy nezávisle na tom, zda zrovna skutečně závodíte, nebo si jen dolaďujete jezdce a motorku k obrazu svému. Ovládání se nesnaží být přehnaně realistické a náročné, přesto však jeho perfektní zvládnutí vyžaduje cvik. Co mě opravdu potěšilo, to je obtížnost ostatních jezdců. Na rozdíl od dříve recenzovaného Ride, kde byli protivníci přehnaně dobří i na nižší úrovně, nebude vás MXGP2 v tomto ohledu nijak frustrovat. Naopak se najde mnoho a mnoho situací, při kterých si skvěle zazávodíte. Přičtěte si k tomu všemu výbornou a detailní grafiku, nahlédnutí do světa sponzoringu a máme tady více než obstojný titul s motokrosovou tématikou.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist