globalmoto_duben_nolan




Recenze: MXGP2 – The Official Motocross Videogame

Po „Gran Turismu na motorkách“ v podobě Ride, podíváme se nyní na další motorkovou závodní hru. Protentokrát nechť zbystří ti, kdo mají bláto v oblibě víc než asfalt, a volný dres je jim pohodlnější, než obepnutá kožená kombinéza. Přichází bahenní radovánky MXGP2.

Kapitoly článku

Stejně jako již zmíněný Ride, přinesli i hru MXGP2 na obrazovky našich monitorů a televizí hoši ze studia Milestone. Jedná se o pokračování staršího titulu MXGP, založené na kompletní licenci FIA Motocross World Championship 2015, odtud pochází také přídomek v názvu „The Official Motocross Videogame“. Jak už tedy možná tušíte, nedílnou součástí hry je vedle samotného ježdění také sponzoring, licencované tratě, praví jezdci se svými pravými tvářemi a hromada dalších věcí, které byly až doteď k vidění spíše v televizi, než ve hrách.Aby byl i hráč patřičně vtažen do celého tohoto kolotoče, je po něm hned z první dobré vyžadováno založení vlastního týmu. Vyberete si název, logo, ale i spolupracovníky, kteří se budou starat o váš blahobyt a komunikaci se sponzory. Dále musíte samozřejmě zvolit značku motorky, která vás bude provázet vašimi začátky, a může se jít na to. Co do motorek, rozsáhlý výběr desítek modelů a ročníků zde nečekejte. Výběr motorky se omezuje prakticky jen na kategorii MX2 nebo MX1 a značku. Všechny motorky jsou pochopitelně zcela perfektně a do detailu zpracovány a vymodelovány, ovšem je jich pouze tolik, kolik se jich objevuje v reálném šampionátu.O hodně lepší je to s možnostmi úprav. Stejně jako v Ride, i tady mohou hračičkové trávit hodiny a hodiny ve virtuální garáži, zběsilým utrácením svých těžce vyzávoděných peněz. Na motorce si můžete doladit i takové věci, které se mohou zdát (a také poněkud jsou) naprosto nepotřebnými. Barevné gripy, kryty řídítek nebo eloxované brýle vidlic jsou pouhým začátkem, skrz který se dostanete k výfukům, značkovým polepům plastů, ráfkům, kotoučům a samozřejmě i pneumatikám. Mnohé prvky zlepší výkony vašich motorek, mnohé jsou ovšem skutečně výhradně na parádu. A protože přece nechcete na vaší motorce jezdit v původním bílém dresu, který byl zadarmo, je na čase začít ladit i sám sebe. Značkové helmy, boty nebo ochrana krku, i tady jsou meze kladeny pouze tím, kolik virtuálních peněz se vám podařilo vyšetřit ze závodů.A abyste mohli šetřit, je potřeba postupovat nahoru žebříčkem světa jménem motokros. Vaše začátky, kdy startujete na divokou kartu, sleduje jen pár menších sponzorů, kterým stačí, když se umístíte okolo poloviny startovního pole. Postupně se ovšem síla sponzorů zvětšuje, rostou jejich nároky a než se nadějete, stojíte před rozhodnutím, zda zůstat u svého amatérského týmu, nebo se nechat naverbovat některým z továrních týmů.
MXGP je tedy zajímavou hrou i po této stránce, neboť nabízí vhled do světa motokrosu poněkud komplexnějším způsobem. Veškerá práce s týmy a sponzory je ovšem citelně zjednodušena, takže vás nic neruší od hraní jako takového. Ba naopak, postup je o hodně víc motivující když víte, že skončí-li sezóna úspěšně, budete již v té příští nosit dres některého z týmů zvučných jmen.Až dosud by se mohlo zdát, že se v MXGP omezujete na svého vytvořeného jezdce a jeho postup. To ovšem zdaleka není pravda. Vedle rozsáhlého kariérního módu jsou k dispozici i další, neméně zajímavé disciplíny. Je tady šampionát v superkrosu, oficiální Monster Energy FIM Motokros Národů a dokonce i reálné závody, při kterých se s reálnými jezdci potýkáte se situacemi, které se zapsaly do historie motocyklového sportu. No a v neposlední řadě nechybí ani multiplayer.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist