globalmoto_duben_nolan




Přidejte se k anketě motorkářů ze 16 zemí Evropy

Co si myslíte o tom, jak se chovají ostatní k motorkářům? Určitě jste to už nejednou probírali mezi sebou třeba někde na srazu. Jenže co z toho? Teď se naskytla šance říct své názory „nahlas“ prostřednictvím ankety mezinárodní organizace FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) se sídlem v Bruselu. Věříme, že hlas motorkářů ze 16 zemí už skutečně bude slyšet výsledky zajímavé ankety poslouží dobré věci.

Díky této anketě zazní hlas motorkářů celkem 16 zemí Evropy, samozřejmě včetně České republiky. Jde o nebývalou akci, která má jasný cíl: mít v ruce jasná fakta a názory motocyklové veřejnosti a ty poskytnout všem, kdo je potřebují a chtějí slyšet. Od odpovědných orgánů, přes sdělovací prostředky až po zástupce poslaneckých sborů i ministerstev a vlád, komisí Evropského parlamentu a exekutivy. Předpokládá se totiž, že půjde za poslední roky o jediný svého druhu materiál.
Iniciátorem ankety je FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) se sídlem v Bruselu, která má jediný cíl: hájit zájmy motorkářů. A to prostřednictvím celkem 22 národních organizací v 16 zemích EU a spolupráce s dalšími zeměmi Evropy - Norskem a Švýcarskem. V ČR je členem FEMA automotoklub ÚAMK. Ten společně s motocyklovou asociací chce vědět více o názorech motorkářů. Proto připravili anketu, která je přístupná prostřednictvím stránek ÚAMK, BESIPu a také našeho webu.
Cílem obsáhlé ankety nazvané Riderscan Project, zaměřené celkem na 8 oblastí, je dozvědět se více o tom, co ztěžuje život motorkářům, jak se k nim chovají ostatní účastníci silničního provozu, co by podle jejich názoru bylo třeba změnit, zlepšit… Samozřejmě, že jsou v anketě i otázky týkající se bezpečnosti jízdy, další ohledně opatření státních a dalších orgánů, které mohou situaci zlepšit.
Jinými slovy, na základě výsledků této ankety, která v České republice běží od 4. dubna, mohou jak národní organizace zastupující zájmy motocyklistů, jako je ÚAMK, tak na evropské úrovni FEMA, poskytnout fakta a argumenty státním a dalším orgánům pro další zlepšení a změny. Mohou zvýšit bezpečnost, ale vůbec usnadnit život motorkářů. Celá akce je připravena na 6 měsíců, kdy budou sbírána data.
Už v jejich průběhu budou účastnici poskytovat dílčí informace. Na závěr pak budeme mít v ruce skutečně reprezentativní informace o tom „co si motorkáři myslí“.
Fakta budou podkladem pro další výzkum v oblasti bezpečnosti a řízení dopravy, statistiky, pro oblast vzdělávání a dalšího školení jezdců, pro případné informační kampaně nejrůznějších organizací i stanovení národních strategií v oblasti provozu motocyklů.
Předpokládá se, že půjde i o důležitý materiál pro sdělovací prostředky a výstupy budou poskytnuty i zástupcům poslaneckých sborů i ministerstev a vlád. Nevyjímaje poslance Evropského parlamentu. Zabývat se výsledky bude v červenci zasedání FEMA, ale práce se získanými informacemi bude pokračovat i v příštím roce a o všem budou informováni ti, kterých se to týká především – motorkáři.

Věříme, že jak samotní milovníci jedné stopy, tak fandové ježdění na motocyklech a skútrech, či mopedech pomohou svojí účastí na anketě k tomu, aby výsledná fakta a argumenty mohly zlepšit co je třeba jak na národní, tak mezinárodní úrovni. Klidná a bezpečná jízda v jedné stopě je náš společný zájem.

Anketu vyplníte na této stránce: http://www.fema-online.eu/riderscan-anketa

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (36x):



TOPlist