yamaha_demo_tour




Pneu od Continentalu pro enduro, závodní i silniční mašiny

Continental je na poli výrobců pneumatik ostříleným matadorem, který dlouhodobě udává směr a představuje nové inovace. Vzhledem k rozsáhlé nabídce modelů motopneu, která se průběžně rozrůstá, je pro motorkáře výběr té nejlepší pneumatiky velkým oříškem. Ulehčíme vám rozhodování – vybrali jsme pro vás 3 nejlepší pneu od Continentalu, se kterými chybu neuděláte. Na své si přijdou majitelé endura, závodní mašiny i silničního stroje.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Continental ContiTrailAttack 3 – jednička na silnicích horší kvality
Pokud se poohlížíte po pneumatice, která přinese komfortní jízdu po silnici, ale obstojí i v horším terénu, vsaďte na oblíbený model Continental ContiTrailAttack 3. Pneu přináší skvělé jízdní vlastnosti zejména na silnicích horší kvality a polních cestách. Právě ovladatelnost na cestách plných výtluků a nerovností je výsadou značky Continental. Na druhé straně jde pořád o pneu určenou jak na silnici, tak terén, a tak si ve skutečných off road podmínkách vede průměrně. Chcete-li korzovat lesem nebo řádit v blátě, zřejmě najdete vhodnější alternativu.
Continental ContiTrailAttack 3 díky svým vlastnostem dlouhodobě boduje v mnoha nezávislých testech, ve kterých předhání konkurenci na plné čáře. Zmiňme například test Motorrad z roku 2019, kde se pneu umístila na první příčce s 320 body z celkového počtu 350. Enduro pneu od Continentalu se vyznačuje nadprůměrným chováním za studena a výraznou dynamikou už po pár ujetých metrech. Za zmínku stojí i přesná zpětná vazba, kterou oceníte především v ostrých zatáčkách.

Pneumatiky značky Continental patří mezi „držáky“ – než se opotřebují, na mašině se pořádně vyřádíte. Platí to i pro ContiTrailAttack 3. Při testování zmíněné pneu bylo opotřebení po 3500 ujetých kilometrech jen minimální. U výrobce je patrný také výrazný technologický pokrok, který se projevuje především při jízdě za mokra. Ve srovnání s předešlým modelem Continental ContiTrailAttack 2 má na mokré vozovce podstatně lepší výkon, přesnější zpětnou vazbu a předvídatelnost při jízdě na hranici možností.

Ovládněte amatérské závody na okruhu s pneu ContiRaceAttack 2
Poohlížíte se po nových závodních pneumatikách, se kterými si užijete adrenalinovou jízdu na okruhu? Přímo pro amatérské závodníky zkonstruoval výrobce Continental pneumatiky s okruhovým dezénem ContiRaceAttack 2. V tomto případě vsadil na novou směs BlackChili Race, která zajistí rychlé zahřátí a stabilní vlastnosti v záběru.

Ve srovnání s předešlým modelem pneu ContiRaceAttack 2 vyniká vyšší stabilitou při brzdění v zatáčkách. Technologie GripLimitFeedback pak umožňuje bezpečné zrychlování při vynikající odezvě, která je konstantní v průběhu celé akcelerace. I závodním pneumatikám od Continentalu se v nezávislých testech daří. Například v roce 2018 se při testování časopisu Motocykl umístila na úctyhodném druhém místě.

Závodníci potvrzují, že pneumatikám na okruhu prospívá zejména vysoké tempo. Stydět se však nemusí ani za vlastnosti podávané v nižších rychlostech. Proto po ní s oblibou sahají i majitelé silných závodních strojů, kteří chtějí čas od času opustit mantinely okruhu a vyrazit na silnici. Dodejme, že pneu jsou dostupné nejen v měkké a tvrdé variantě, ale také v provedení Street s vyšší životností. Vhodnou kombinací si zajistíte co nejrychlejší čas v každém kole a uspějete i ve vytrvalostních závodech.

Continental ContiRoadAttack 3 GT: univerzální pneu s nejvyššími standardy
Continental samozřejmě nezapomíná ani na majitele silničních motocyklů, kteří hledají spolehlivé gumy pro každodenní ježdění i dlouhé cesty. Pro náročné motorkáře představil univerzální pneu ContiRoadAttack 3 GT, která díky zesílené kostře odolá extrémní zátěži. Nový vzorek pneumatiky je navržen tak, aby zajistil co nejlepší odvod vody a přinesl skvělé vlastnosti při jízdě na mokru.
Pneumatiky jsou doplněné o mnoho špičkových technologií, díky kterým se řadí mezi pneu s nejvyššími standardy ve své kategorii. Rychlé zajetí nové pneumatiky urychluje technologie zdrsněného povrchu Traction Skin, při dlouhých jízdách a sportovních vyjížďkách pak oceníte inovaci EasyHandling.

O univerzální typy pneumatik pro silniční motocykly je velký zájem, a tak samozřejmě neunikají pozornosti nezávislých testerů. Na test silničních moto pneu se v roce 2018 zaměřil i Motorrad, v němž si technici zvolili testovací motocykl BMW R 1200 RS. ContiRoadAttack 3 GT se umístila na třetím místě, jen o tři body ji předčily silniční pneu od Dunlopu a Pirelli.
Nabídka pneumatik od Continentalu je opravdu pestrá, a tak je z čeho vybírat. Ať už se řadíte mezi příznivce endura, amatérské závodníky nebo dobrodruhy, kteří se vydávají na dlouho motocesty, na výše jmenované pneu nedáte dopustit. Důkazem toho jsou nejen nezávislé testy, ale také osobní zkušenosti mnoha motorkářů.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist