globalmoto_duben_nolan




Pirelli Diablo Superbike PRO

Koncem března proběhl na Slovakiaringu Pirelli Day, během kterého si měla střihnout hlavní roli pneumatika Diablo Superbike PRO. Počasí si však postavilo hlavu a tak místo prvních dojmů přinášíme alespoň menší představeníčko nové okruhové pryže.

S příchodem letošní sezony naservírovala Pirelli všem milovníkům asfaltových oválů fungl novou pneumatiku Diablo Superbike PRO. Nejedná se však o pneumatiku ledajakou, nýbrž o slik, který svými vlastnostmi hraje do not především amatérskému okruhovému lítání. Dá se tedy předpokládat, že se Diabla Superbike PRO budou hojně nazouvat při okruhových dnech či hobby závodech, kterých se u nás za posledních pár let (naštěstí) vyrojilo jako hub po dešti. 
Při pečení pneumatik Diablo Superbike PRO težili taloši z letitých zkušeností v seriálu World Superbike, kde je už nějakej ten pátek Pirelli výhradním dodavatelem závodních bačkor. Oproti ryze racingovým pryžím Diablo Pirelli Superbike SC by měly mít Diabla Superbike PRO daleko větší životnost, disponovat slušným gripem už v prvních kolech a dokonce nevyžadovat před výjezdem na trať ohřívače. Navíc by pro nové hobby sliky neměl být absolutně žádný problém odvádět svou „černou“ práci během několika víkendů, kdy je na okruhu několikrát pořádně rozpálíte a pak zase necháte vychladnout. Také k laboracím  nastavení podvozku při nazutých gumách Diablo Superbike PRO by nemělo vůbec dojít.
Diablo Superbike PRO tedy útočí na všechny okruhové nenechavce, kteří chtějí zažít kupu legrace při okruhových dnech a amatérských závodech. Pro použití v běžném silničním provozu nejsou pochopitelně tyto sliky legálním materiálem. Diablo Superbike PRO jsou k dispozici v roměrech na předek 120/70R17, na zadek 180/55R17 a 190/55R17 a lehce se poznají podle červeného pruhu.
My jsme se vypravili ochutnat tuhle černou pečínku na nový okruh Slovakiaring, kde měla proběhnout jejich oficiální prezentace v rámci akce Pirelli Day 2010. Jenže jak to tak bývá, počásko si své slunečné chvilky vybralo několik dnů předem a během Pirelli dne jen lilo a lilo. Při pohledu na mokrej okruh začal i slušnej mluvit sprostě. Nás to mrzelo o to víc, že v boxu byly připraveny skutečné racingové libůstky týmu IV Racing: Yamahy R1, R6 a BMW S1000RR, jež nám měly pomoci vyzkoušet lepivý um nových sliků Diablo Superbike PRO. 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist