globalmoto_duben_nolan




Motopneu roku 2020

Říkáte si, že je nejvyšší čas vyměnit ojeté gumy za nové? Pak vás čeká nelehké rozhodování, pro jakého výrobce a konkrétní model se rozhodnout. Výrobci moto pneu se neustále předhání a představují nové řady, které vás podrží i v těch nejostřejších zatáčkách a vydrží v kondici po tisíce kilometrů. Abychom vám výběr nových pneumatik usnadnili, přinášíme vám přehled modelů pro rok 2020, které v nezávislých testech uspěly na výbornou a z našeho pohledu patří k těm nejlepším.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

ContiSportAttack 4 vás podrží na okruhu i v provozu
Patříte-li mezi hrdé majitele superbiku a jízda v extrémních náklonech vám není cizí, vsaďte na motopneu, jež vám zajistí maximální stabilitu v zatáčkách. Continental si pro rok 2020 připravil novinku v podobě pneu ContiSportAttack 4, kterou navazuje na předchozí úspěšnou řadu ContiSportAttack 3.
Nechybí u nich špičková technologie RainGrip, se kterou výrobce boduje v mnoha testech motopneumatik. Díky nim podá váš superbike špičkové výkony i při jízdě na mokré vozovce. Protože je předurčen pro rychlou agilní jízdu, vynikne i na závodním okruhu.

Bridgestone – japonská preciznost s důrazem na výkon
Až budete vybírat pneu pro svůj super rychlý stroj, nezapomeňte se podívat na nabídku japonského Bridgestone. Ten pro rok 2020 představil nové pneu Battlax Classic Racing CR11, na kterých jeli i vítězové evropského Endurance Classic Cup. V nezávislých testech pak dlouhodobě boduje osvědčený model Bridgestone S22, u kterého se vývojáři zaměřili na maximální výkon na mokru při zachování perfektní adheze na suchu. V kategorii sportovních pneu patří mezi špičku.

Maximální požitek z jízdy zajistí Michelin Power 5
Máte ve své stáji silniční mašinu a chcete si naplno užít každý ujetý kilometr? Ať už větráte svůj stroj na krátkých vyjížďkách, nebo dáváte přednost dlouhým cestám, sáhněte po pneu, která vám přinese maximální požitek z jízdy. Dobrou volbou pro rok 2020 je také hned několik novinek Michelin se špičkovými výsledky.
Za zmínku stojí zejména Michelin Power 5, která v testech vynikla bezpečným gripem na mokru a dokonalou stabilitou. Skvělých parametrů dosahuje díky optimálně vyvinuté směsi a symetrické geometrii drážkování. Pro silniční stroje je skvělou volbou.

Pirelli Scorpion Trail 2 – jasná volba pro sportovní endura
Nelehké rozhodování při výběru nových motopneu čeká i majitele sportovních endur, kteří vyžadují ty nejlepší jízdní vlastnosti v terénu. V této kategorii nesmíme opomenout pneumatiku Pirelli Scorpion Trail 2. I když je na trhu už nějakou dobu, stále má před svými konkurenty velký náskok. Pyšní se špičkovými technologiemi a výrazným vzhledem vzorku, který vás udrží i na špinavém povrchu a zajistí stabilitu při vysokých rychlostech. Gumy vás nadchnou obrovskou zpětnou vazbou, vyváženým opotřebením i vynikajícím výkonem, který se při testování nezměnil ani v dešti.

Metzeler myslí i na majitele skútrů
Na závěr tu zmiňme jednu lahůdku pro majitele skútrů, na které se často při testování motopneu zapomíná. Německý Metzeler představil pro tento rok cenově dostupnou modelovou řadu Roadtec Scooter v 51 velikostech. Konstrukčně vychází z úspěšných velkých pneu Roadtec 01, a tak se vyznačují velkým podílem siliky i kombinací dvou směsí. Zaujmou ovladatelností a skvělou přilnavostí za každé situace.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv motopneu z výše zmíněných modelů, chybu s nimi rozhodně neuděláte. A pokud přece jen stále váháte, podívejte se na podrobné výsledky různých testů pneumatik, které hodnotí vlastnosti pneu z různých perspektiv.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist