yamaha_demo_tour




Kurzy jízdy - motoškola Stop nehodám

Občanské sdružení Stop nehodám vzniklo v reakci na stále se zvyšující nehodovost řidičů motocyklů. Cílem bylo přenést zkušenosti s ovládáním motocyklu, získané na závodních tratích, prostřednictvím našich instruktorů do reálného prostředí silničního provozu.

Počátky projektu jezdeckých kurzů pro veřejnost se datují do druhé poloviny devadesátých let a lídrem celé myšlenky byl jezdec třídy superbike MMČR Vladimír Mašek. Řidiči motocyklů se zde učili po stránce teoretické i praktické základům bezpečného zvládnutí jízdy, ale také jak správně svůj motocykl k jízdě připravit a to i po technické stránce. Začínalo se na autodromu v Sosnové a postupně se přecházelo v té době na finančně dostupný i velký automotodrom v Mostě.
Po těchto zkušenostech bylo v roce 2008 založeno občanské sdružení Stop Nehodám. Aktualizovali jsme a dopracovali vlastní metodiku výcviku do které se přeneslo nejenom již zaběhnuté pořádání kurzů, ale i bohaté závodní zkušenosti ze silničních závodů motocyklů a nejen z nich. V našich řadách se na postech zkušených instruktorů objevili nové tváře (M. Mrugala, P. Chalupa, P. Drnovský, M. a A. Vlachovi, R. Kapras, M. Landa a další). Mezi našimi instruktory jsou jak motocykloví závodníci, tak i odborníci na výuku a výcvik řidičů motocyklů s mnohaletou praxí, kteří mají co nabídnout a své mnohaleté zkušenosti s technikou jízdy jak na okruhu tak v běžném provozu rádi předají všem méně zkušeným motorkářům. Za odbornými přednáškami dopravní psychologie a kondiční přípravy jezdce stojí P. Svatoňová, P. Vindyš a D. Ocelík.
Nabízíme dvě základní varianty kurzů a to ProStart v délce 5 hodin, koncepčně sestaven na míru začínajícím a méně zkušeným motorkářům. Prakticky prováděné úkony na dráze se ale hodí i profesionálům a kovaným „motorkářům“. Výcvik probíhá v areálu motodromu Sosnová a jeho cena je neskutečně nízká 2 300,- Kč. Je stanovena pro Vás - ne pro náš zisk!
Kurz ProLimit zavede již zkušenější motorkáře na velký automotodrom Lausitzring (D), kde se pod dohledem instruktorů po celý jeden den zdokonalují v ovládání a zvládání svých motocyklů jak po stránce teoretické, tak i praktické.
Stop nehodám i nadále nesleví z vysoko nastavených parametrů kvality pořádaných kurzů a to především v oblasti bezpečnosti, kdy zásadně kurzy pořádáme na automotodromech s jasnou čitelností a využitelností dráhy, bez nebezpečných obrubníků, pouličního osvětlení, zábradlí či jiných nebezpečných překážek, které skýtají z našeho pohledu nebezpečná výcviková prostranství jako jsou např. parkoviště.
Každý rok v našich řadách přibývá zkušených závodních jezdců na pozici instruktorů a osobností pohybující se v oblastech světa motocyklů.
Ikonou je bezesporu bývalý reprezentant a motocyklový závodník Radek Vincent Urbanec, který ve své zahraniční kariéře startoval v prestižních motocyklových závodech AMA Superbike v USA a patřil mezi absolutní špičku.
Nelze opomenout i nadějného mladého jezdce Michala Salače juniora, startujícího ve Světovém poháru SportStock 1000 a specialistu na přírodní okruhy Michala „Indiho“ Dokoupila, účastníka tradičního závodu TT na ostrově Mann.
Taktéž se na našich akcích můžete setkat se specialistou na vytrvalostní závody cross country s Davidem Pabiškou, nebo Janem Veselým, tradičními účastníky Rallye Dakar a dalšími závodníky českého motocyklového sportu.
Z řad populárních osobností motosportu se k projektu připojili, například mistr ČR třídy superbike Michal Bursa, mistr ČR automobilových rally Václav Pech, Štěpán Vojtěch, vítěz rallye Dakar v kategorii čtyřkolek Josef Macháček a mnoho dalších.
Mezi dalšími osobnostmi podporujícími projekt nalezneme legendárního žokeje Josefa Váňu, cestovatele a spisovatele Petra Hošťálka, Janu Rychterovou a Editu Adlerovou a jejich neobvyklé vokální duo Two Voices, asi netřeba představovat frontmana Tří sester Fanánka – Františka Moravce, nebo Tomáše Hajíčka z kapely Krucipüsk.
Stop Nehodám o.s. i v tomto roce hodlá svým výukovým programem jezdeckých kurzů pro začínající a pokročilé řidiče a řidičky motocyklů a skútrů přispět ke snížení nehodovosti této rizikové skupiny účastníků silničního provozu. Více než 15 let zkušeností jsou toho zárukou.

Naleznete nás na www.stopnehodam.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist