husqvarna_svartpilen_801_2




KTM a Wings for Life: 10 let spolu

Rakouskou značku složenou ze tří písmen asi není třeba představovat, ale název Wings of Life vám možná není tolik povědomý. Pokud jej slyšíte poprvé, jedná se o nadaci, která shání peníze na léčbu poranění páteře a míchy. A teď už asi tušíte, že KTM je už 10 let jejím hlavním partnerem.

Vyléčit poranění páteře nebo míchy a vrátit ochrnutého člověka zpátky na nohy, to i v době moderní medicíny zní pořád jako sci-fi. Aby se něco takového mohlo stát realitou, o to se snaží nadace Wings for Life, kterou založil bývalý Mistr světa v motokrosu a sportovní poradce KTM Heinz Kinigadner společně se zakladatelem firmy Red Bull Dietrichem Mateschitzem v roce 2004.
Jejich cíl je jediný: sbírat finanční dary na podporu slibných výzkumných projektů a klinických testů, které usilují o léčbu poranění páteře a míchy. "Naší motivací je naděje na úspěch. Musíme bojovat o každý zachráněný nerv a každý sval, a já jsem si jistý, že jednoho dne budeme moci oznámit, že jsme konečně dokázali uzdravit ochrnutého člověka“, říká k tomu přesvědčený Kinigadner.
Tato oblast výzkumu vyžaduje hodně trpělivosti a peněz, a proces výzkumu míchy je postavený ve velké míře na soukromých iniciativách. Společnost KTM je od samého počátku jedním z významných partnerů nadace, a od roku 2004 do současnosti přispěla na nadaci částkou víc než milion EUR. Například veškerý zisk z prodeje kolekce "Kini" z řady originálního oblečení KTM PowerWear jde přímo na konto Wings for Life. V KTM také každoročně probíhá loterie ve prospěch nadace.

Mezi odborníky nejsou žádné pochybnosti o tom, že je pouze otázkou času, než bude objeven způsob léčby poranění páteře. “Otázkou není zda, ale kdy medicína najde účinný lék”,
myslí si Prof. Dr. Dr. Jan Schwab, vědecký ředitel nadace Wings for Life.
Ze známých osobností podporují nadaci například Sebastian Vettel a Lindsey Vonn, kteří se starají především o osvětu Wings for Life. Obecně vzato ale může nadaci podpořit každý, ať už finančně nebo osobní pomocí. Více info na www.wingsforlife.com

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist