husqvarna_svartpilen_801_2




H-D představil "Dark Custom"

V souvislosti s představením této modelové řady motocyklů uspořádal 27.dubna Harley-Davidson v klubu Engine speciální „Dark Custom“ party. Všichni zúčastnění a pozvaní se tak mohli podívat do prostor pod náměstím Jana Palacha, které jsou běžně očím veřejnosti uzavřené, a dostat se do nich mohou výhradně jen členové klubu Engine.

Na párty, která mimo jiné i naznačila, že se nám nezadržitelně blíží termín velké letošní akce (demo truck) v podání H-D „Ride to Decide“, tak byly k vidění především tři temné motocykly kategorie „Dark Custom“. Nechyběl tak XL 883N Iron 883, FXDB Dyna Street Bob a FXDF Dyna Fat Bob. Temné a tajemné, tak působí tyto modely pro nezasvěcené. Ve skutečnosti to jsou především motocykly určené k ježdění za jakýchkoliv okolností. Žádné pouze parkované a denně leštěné exponáty. Zkrátka perfektní linie, postoj a vzhled s temnou duší pro každodenní ježdění. Všemu dění opodál přihlížel ještě mohutný a nekompromisní FLSTFB Fat Boy Special, s kterým H-D překročil stín své legendy a uvrhl ho rovněž do temně černého provedení s vyšlechtěným charakterem. Na akci samozřejmě nechyběly ani aktuální modely roku 2011, XL 1200C Sportster 1200 Custom nebo FXS Blackline. Své místo a obdiv přihlížejících zde našel samozřejmě i motocykl roku v kategorii Chopper, H-D XL 1200X Forty-Eight.
Mě osobně na této akci zaujal především Harley-Davidson trenažér JumpStart, na kterém byl uchycen FLSTN Softail Deluxe. Věc jednoduchá a jasná. I člověk, který nemá řidičské oprávnění nebo nemá zatím dostatek odvahy, si může zcela bez problémů vyzkoušet pocity jezdce na tomto H-D. Právě tento trenažér bude i součástí připravované akce, která startuje již 20.5. K radosti všech zúčastněných byl výborným společníkem celého večera Jack Daniel’s Tennessee Whiskey.

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist