husqvarna_svartpilen_801_2




Creptus představil motokrosové výfuky

Přední český výrobce výfuků se vydal i mimo silnice. Creptus spojil své síly se závodníkem Alešem Doležalem a nyní představil několik typů motokrosových výfuků, s nimiž má ty nejvyšší ambice. Motokrosové výfukové systémy Creptus jsou od dnešního dne k dispozici zákazníkům v oficiálním e-shopu www.creptus.cz.

Loni na podzim začal Creptus vyvíjet kompletní výfukové systémy na crossové motocykly. Spolupráce s motokrosovým závodníkem a trenérem off-roadového výběru SCM Jinín, jehož členové reprezentují ve svých disciplínách ČR, Alešem Doležalem přinesla své ovoce, a tak už má nyní Creptus připraveno několik výfukových systémů, konkrétně pro modely:

  • Yamaha YZF 450 model 2010, 2011
  • Honda CRF 450 model 2009, 2010, 2011
  • KTM SXF 250, model 2009, 2010, 2011
  • Husaberg 4T(všechny objemy) 2009, 2010, 2011
Za kvalitou produktů Creptus (www.creptus.cz) stojí majitel firmy a současně výrobce Leoš Nerad. Jelikož se z důvodů vytíženosti výroby nemohl osobně schůzky zúčastnit, sešli jsme se při příležitosti uvedení motokrosových výfuků Creptus s obchodním ředitelem firmy a závodníkem Alešem Doležalem, které jsme vyzpovídali.

Jak vaše spolupráce konkrétně funguje?
Martin: Aleš zajišťuje konkrétní typy motocyklů, navrhuje a testuje první prototypy výfuků, které se potom přímo na dílně zdokonalují až do finální podoby a také bude fungovat jako prodejce Full Systémů Creptus.

A v jakém stadiu je tedy vývoj pro motokros nyní?
Aleš: V současnosti máme připravený výfuk pro KTM SXF 250, Hondu CRF 450, Yamahu YZF 450 a pro čtyřtaktní Husabergy. Tyto systémy jsou již ve formě prvních sériových kusů odzkoušené a odladěné a jsou připraveny do prodeje. Nyní bychom chtěli vyrobit ještě několik crossových výfuků – na Kawasaki, Suzuki a pak zřejmě i na 450 ccm KTM. Modely, ke kterým budeme vyvíjet další výfuky, vybíráme hlavně podle jejich zastoupení v závodech. Spolupracujeme se závodníky, jedním z našich jezdců je junior Honza Kučera, který se loni pohyboval okolo 10. místa v mezinárodním mistrovství ČR 125 MX2 a třeba v juniorském mistrovství dokázal i vyhrát jeden závod. V juniorech byl třetí. Druhým závodníkem je Patrik Liška, který byl nyní na MČR cross country v Jiníně čtvrtý.

Jaké budou ceny vašich systémů?
Martin: Cena musí být už od základu konkurenceschopná zavedeným existujícím systémům. Chceme jít cestou nejvyšší kvality. Budeme se snažit dostat naše výfuky mezi co nejširší skupinu zákazníku, aby měli možnost poznat jejich kvalitu a mohli se přesvědčit, že naše výfuky vydrží nejen jednu sezónu. Dlouho s řešil materiál, nakonec jsme zvolili nerez. Titan je oproti nerezu křehčí a tudíž např. po pádu z větší části neopravitelný. U nerezu je to naopak, lze opravit téměř vše. A co se konkrétní ceny týče, jednoznačně bychom se chtěli dostat na hranici 10 000 Kč za celý systém.
Aleš: Za svou kariéru jsem vyzkoušel spoustu značek výfuků a často jsem se setkal nekvalitními výrobky. Některé výfuky jsou vařené z různých kolínek, nevypadají dobře… Proto jsem si s Creptusem řekli, že když jde udělat pěkný a funkční výfuk na silniční motorky, proč by to nešlo i na motokros? Nikde na trhu není výfuk, který by po celé délce neměl jediný rozpoznatelný svár, což umí právě Creptus. Cílem tedy bylo zkonstruovat výfuk, který by bez zásahů vydržel okolo 50 motohodin maximálního závodního nasazení, což odpovídá životnosti několik sezón při „normálním používání“. To se povedlo.
Martin: Světové značky sázejí na strojovou výrobu v mnohatisícových sériích. Creptus dělá především individuální zakázkovou výrobu, od čehož se odvíjí i vysoká kvalita zpracování přičemž výfuk lze vyrobit i dle přání zákazníka a ne pouze nabízené sériové typy. Historie a tradice hraje sice ve prospěch konkurence, my však chceme bodovat vysokou kvalitou našich výrobků. Nejlepší reklamou pro nás bude doporučení našich spokojených zákazníků, tak jak se nám to osvědčuje už dlouho u silničních výfuků.

Creptus den v Jiníně

V sobotu 30.4. 2011 navíc proběhne ve spolupráci s www.profidriving.cz pod názvem „Přijeď si vyzkoušet svůj nový výfuk“ oficiální představení off roadových systémů Creptus na motokrosové trati Jinín u Strakonic.

Zákazníci budou mít možnost vyzkoušení motokrosových výfuků Creptus na vlastním motocyklu.

Oficiální harmonogram a informace budou k dispozici na stránkách výrobce. Akce bude rozdělena do dvou částí. Dopolední část bude vyhrazena novinářům a odpolední od 13.00 zákazníkům. K dispozici samozřejmě bude i občerstvení.

Všichni jsou srdečně zváni.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Související firma
  • Creptus - Exhaust system

    Firma Creptus „Exhaust System“ nabízí pro vaše motocykly: - výrobu laděných výfuků •nerez, carbon, titan •tvary: kulatý, ovál, triovál, trombón - zakázkovou výrobu dle přání - výrobu doplňků a výfuků pro choppery - opravy koncovek •přepláštění jakýchkoli druhů a značek vý...




TOPlist