husqvarna_svartpilen_801_2




5 rad, jak vybrat pneumatiky na motorku

Stejně jako dokonale padnoucí obutí zajistí pohodlnou chůzi bez zdravotních rizik, tak i kvalitní „obutí“ vaší motorky slibuje komfortní a bezpečnou jízdu. A stejně tak, jak si vybíráte různé boty pro různé příležitosti, i terén pro motocykl hraje při výběru motopneu svou roli. Poradíme vám, jak vybrat správné pneumatiky na motorku, aby stroj naplno využil svůj potenciál.

Vhodný výběr pneu na motorku vám zaručí bezpečnou jízdu.

1. Typ pneumatik na motorku

Základními parametry při výběru motopneu jsou stavba motocyklu, využití a styl jízdy. Podle toho se pneumatiky na motorku dělí na:

  • cestovní pneu – nejčastěji používané pro slabší silniční motocykly a skútry
  • sportovně cestovní pneu – v současné době nejoblíbenější typ motopneu mezi řidiči pro svou univerzálnost
  • čistě sportovní pneu– oblíbené zkušenými jezdci se silnými stroji
  • závodní pneu – pro jízdu na okruhu

2. Technické specifikace a značení motopneu

Pro optimální jízdní vlastnosti musí mít motopneu správné rozměry, rychlostní a zátěžový index a konstrukci. Tyto informace najdete v technickém průkazu motocyklu. První číslo znamená šířku, číslo za lomítkem značí profil v procentech šířky. Písmeno označuje konstrukci a další číslo průměr ráfku. Tento údaj je uvedený v palcích. Následuje zátěžový a rychlostní index. První zmíněný má podobu dvojciferného čísla, druhý je uveden písmenem.

3. Spolehlivý prodejce pneumatik

Není třeba být odborníkem na technické specifikace motopneu. Obrátit se můžete třeba na specialisty z AZ pneu, kteří vám vše vysvětlí nebo rovnou doporučí vhodné motopneu pro váš motocykl. Ať už se rozhodnete jakkoli, pneumatiky na motorku vždy pořizujte u prodejce, který garantuje kvalitu. Jedině tak budete vědět, že jste pro své bezpečí na cestách udělali maximum.

4. Pořizovací cena

Při nákupu pneumatik na motorku vždy neplatí, že vyšší cena znamená vyšší kvalitu. Orientujte se tedy podle jiných kritérií a cenu srovnávejte až u konkrétního vybraného produktu.

5. Testování motopneu

Testy pneumatik na motorku prováděné českými i zahraničními kluby či magazíny pro motorkáře vám mohou při výběru napovědět. Specialisté v nich sledují chování motopneu v různých podmínkách, míru opotřebení i komfort při jízdě.

Stále váháte, jaké pneumatiky na motorku pořídit? Obraťte se na odborníky z AZ pneu a nechte si poradit, s jakými motopneu budou vaše cesty bezpečné a nezapomenutelné.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist