yamaha_demo_tour




Supermoto 4/2009

Představení dubnového čísla časopisu Supermoto.

T versus R

Příznivci rakouské KTM mají od letošního roku opět širší nabídku. To ale v případě této značky nebude znamenat složitější rozhodování, spíše naopak. Firma sídlící v Mattighofenu přichází s novými modely, ještě více „ušitými na míru“. První jízdní zkoušky proběhly v únoru v portugalských horách a na novém okruhu v Portimau.

Zelení závistí

Kawasaki se vrací na špičku kategorie supersportů střední třídy. Vítězí díky vyváženému podvozku, zejména skvělé přední vidlici. Následuje Yamaha, čistokrevná replika závodního stroje, kterou ne každý dokáže přivést k jejímu limitu. Triumph je nejvýkonnější, ale na podvozku je co zlepšovat. Hned za ním je Honda, jež na okruhu ztrácí kvůli příliš měkkému podvozku, přičemž účinnost ABS se projeví jen na mokru. Suzuki se nezměnila: výborný motor a brzdy, příliš měkký podvozek.

Poprask v rodině

Každý se tváří jinak, ale vespod jsou si podobní. A stejný je i jejich terč. Přesto v nabídce Suzuki zůstává jak starší SV 650, tak současná novinka Gladius 650. Nehledě na přitažlivost nového mládence se naskýtá otázka: jak je to na silnici, zvedne „esvéčko” hozenou rukavici, anebo bude bez milosti pobit?

Nová JAWA

K osmdesátému výročí značky Jawa přicházejí Týnečtí s novým motocyklem s jednoválcovým motorem Minarelli 660. Po pěti letech tak dochází k nahrazení šestsetpadesátky, které skončila homologace. Novinku Jawy uvidí poprvé návštěvníci jarní výstavy motocyklů začátkem března na pražském výstavišti v Holešovicích.

Na „Kanály“

Teplé počasí zůstalo někde doma. Z Kanálu už duje podzim, který sice občas ukáže modrou oblohu, ale laskavost babího léta je tatam. Probouzím se pod širákem na betonu německého bunkru, vřesoviště kolem občas obveselí malí světlí králíčci, hluboko pode mnou studený příboj a na horizontu trčí ocelová hlaveň pana Kruppa. Ostře kontrastuje s mírumilovností toho rána. Vítejte na Jersey v Normanském souostroví.

Titulka




TOPlist