yamaha_demo_tour




MotoRoute č. 6 / 2007

Vyjde 11. prosince....


II. setkání příznivců magazínu MotoRoute
Reportáž z akce ve Vizovicích.


Expedice Mongolia 2007, 2. část
„…A v tomto jsme museli najít místo na spaní. Nemožné. Moskytiéry, plácání, nadávky. To vše mělo pomoci. I pít jsme museli přímo přes obličejové síťky. Jinak se nedalo. Jediné, co alespoň několik minut zmírňovalo jejich útoky byl místní repelent Komarex – ale jen chvíli a hlavně pokud jste se nezpotili. Což v dusném teplém počasí a při stavbě stanů bylo prakticky nemožné. Naštěstí jakmile se setmělo, všechny mušky během dvaceti minut jakoby kouzlem zmizely. Ale ne nadobro. Situace se opět vyhrotila někdy kolem čtvrté hodiny ranní. Z vedlejšího stanu se ozval srdcervoucí zděšený výkřik: „Ti zmetci mi vlezli dovnitř, v tom se nedá spát!!“ Klení ještě více zesílilo a stávalo se nepublikovatelným. Ze stanu vyrazil rozzuřený Roman, který na sebe se zběsilou rychlostí navlékl motorkářské oblečení, stan zmuchlal do pytle, ani nevím jestli tyčky skládal nebo je rovnou lámal, nakopl mašinu a rázem byl ten tam…“ Tip na výlet: Do lázní, které neznáte (Konstantinovy lázně)
„…Určitě máte žízeň, takže si dáme místní pivko Chodovar, které se vaří v Chodové Plané, asi 20 km odsud. Mají tam mimochodem i první pivní lázně, takže se v něm můžete dokonce cachtat. Má to prý velmi blahodárné účinky. (Pozn. red.: Někteří by tu lázeň asi raději vypili…). Projdeme se lázeňským parkem a blízkým okolím, pro vyznavače adrenalinu doporučuji protáhnout kosti v lanovém centru a zakončit skokem z osmi metrů. Fakt dobrý, ale dost lezení a jdeme poznávat…“ Ke skalám Prométheovým (cesta na vrchol Elbrusu)
„…Karabinka cvakla a první motorka je připoutána horolezeckou šňůrou. Nejodvážnější Rus skáče z kamene na kamen. Sláva, tři metry vodního toku jsou překonány a první stroj, jištěný pevnou rukou, vjíždí do vln. Závan větru nás uhodil do tváře. To Givi s výrazem matadora prolétá kolem nás. Kola vystříkla gejzír kapiček a … koryto je hlubší a proud silnější, než čekal. Givi je ale opravdu machr, seskakuje do vln a zabrání motorce, aby se utopila. Rychle se drápe na břeh a doslova a do písmene je za vodou. My zlínští ševci se držíme svého kopyta, pardon, provazu. Sázíme na jistotu a za chvilku máme motorky na druhém břehu. Hltavě plníme útroby našedlou vodou a je nám šuma-fuk, kolik v ní může být bakterií. Osvěžení usedáme do sedel a stoupáme k dalším metrům svého osudu...“ Honda Varadero


Testujeme: Český roadbook za příznivou cenu




Abecední přehled cestopisů v ročníku 2007 podle zemí
Hrady a zámky, 3. část




Plynové vařiče (zkušenosti po sezóně)


Zakynthos
„…Na lodi s námi jede parta čtyř holek kolem čtyřiceti s dětmi ze Salzburgu. Oslovily nás právě proto, že jsme tady na motorce. Máme jejich sympatie a prý si nás všimly už dřív. Něco podobného jsme zažili předtím na ostrově, když k nám došel manželský pár Angličanů. Nejprve si prohlédli značku, ze kterého jsme státu. Když zjistili, že jsme Češi, dali se s námi do řeči, že znají Brno, Starobrno a že byli vloni na motorce na GP Brna. Nakonec jsme dostali pozdrav s přáním hodně štěstí. Toto jsou přesně ty momenty, na které si člověk rád vzpomene a které dodají síly, když se ve 40 stupních paříte v motorkářských bagančatech tam, kde ostatní přiletí letadlem…“ Rozhovor - Roman Michalík: Chtěl bych jet Dakar!




Lužické hory a okolí




Velká cesta malých motocyklů na střechu Rakouska
Jawa 555 Pionýr, ČZ 250/455 a Jawa New Pionýr vyjíždějí grossglocknerskou Hochalpenstrasse.

V prodeji:


  • od 6.12.2007



  • Cena:


  • 62 ,- Kč (100,- Sk)
  • Předplatné:


  • na 1 rok (6 čísel) 330,- Kč vč. poštovného

  • Web:


  • www.motoroute.cz

  • Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist