husqvarna_svartpilen_801_2




Motohouse 4/2013

Letošní čtyřku vypouštíme s předstihem, chceme stihnout Motosalon 2013 a dát našim čtenářům možnost odcházet z výstavy s čerstvým časopisem. Uvnitř najdete dojmy z nejdůležitějších letošních novinek, samozřejmě včetně jízdních testů! Hodně se tentokrát myslelo i na holky. Takže, vybírejte a bavte se…

MH Exclusive – 2013 Ducati Hypermotard
Starý Hypermotard byl psychopat, který měl místo motoru zvlčilýho bastarda s chutí neustále zvedat přední kolo k obloze. Jednostranně zaměřená motorka bez hlubšího smyslu, ale s pořádným apetitem – drzá holka, která uměla svýho pilota vždycky víc než fantasticky zabavit, protože nezakrývala svou duši ani chuť po životě.

MH Exclusive – 2013 KTM 1190 Adventure
Zapomeňte na to, co se vám snaží namluvit prospekt. Nový motocykl KTM Adventure je stále ryzím představitelem cestovních endur pro opravdové fajnšmekry. Ostrý, syrový a nezastavitelný. Není moc motorek, na které by letos čekal svět víc nedočkavě než právě na nový Adventure. Není se ale čemu divit – starší model 990 byl jasným favoritem všech, kteří to s ježděním mimo zpevněné silnice mysleli opravdu vážně.

ANGLIE: Zlaté superbikové legendy
Máte před sebou tři sportovní litrové motorky, které posunuly pravidla hry. A můžete je mít i za méně než 60 000 korun! Suzuki GSX-R1000 K1, Kawasaki ZX-10R, Yamaha YZF-R1 – přesuňte se do nejkrásnější éry minulosti.

Motohouse představení - Norton Commando 961
Norton. Už samo vyslovení tohoto slova ve vás vyvolá povyk. Snad každý motorkami políbený jedinec si vybaví všechna legendární loga na nádrži všech těch Manxů, Dominatorů a ES2. Názor na jednotlivé stroje může mít každý jiný, ale nikdo nemůže popřít, že tato značka patřila k těm, které zásadně změnily motocyklový svět.

Motohouse představení - Koncept Yamaha Cage-six
To sousloví „young spirit“ zní v angličtině tak nějak významněji než naše „mladý duch“. Asi proto je ho tisková zpráva ohledně Cage-six plná. Normálně by nám to asi přišlo otravné, ale v tomto případě to prostě nějak zapadá, patří to tam.

MH Exclusive - Triumph Tiger Sport 1050
Když tu mi do třesoucích se rukou jako dar z nebes přistává pozvánka na první jízdní představení upraveného Triumphu Tiger Sport 1050, které Angláni situovali do prosluněného Španělska, přesněji do krajiny poblíž Barcelony, kde téměř celoročně vládne nejenom slunce, ale také teploty převyšující i v únoru 10stupňovou hranici.

MH Exclusive Honda CBR500R a CB500F
Abychom ale uvedli věci na pravou míru a hovořili na rovinu hned na začátku, Gerry není žádný ořezávátko, žádný nezkušený cukrátko, který by z motorky spadlo hned na prvním semaforu. Naopak, je to zkušená holka, která už při projížďkách natrhla uzdičku nejednomu z nás. A proto jí dáváme možnost odletět na test nových CBR500R a CB500F do Španělska. Myslíme si totiž, že právě ona bude pro podobný typ motorky ta nejlepší komentátorka.


DLOUHODOBÝ TEST – KTM SM T

Dva roky… Dvě plné sezony… To není úplně málo. A každopádně dost na to, abyste měli naprosto kompletní názor na věc. Jak už jsem totiž jednou psal, dlouhodobý test totiž není jen a pouze o ježdění, ale taky o životě, o celkovém užívání stroje. A to je to nejhodnotnější, co z takového testu můžete vytěžit.


MH FASCINACE – the best 2012
Rekapitulace toho nejvoňavějšího, co se nám přihodilo v uplynulé sezoně. To všechno, co stálo za řeč a okouzlení. Motohouse je nejrychlejší časák o motorkách a v tomto duchu si to také shrneme – rychle a bez žádných zbytečných kudrlin.

Dlouhodobý test - Yamaha T-Max
Je to jako boty, ve kterých odchodíte tisíce kilometrů po horách bez jediného problému, a někdo se vás zeptá, jaké byly? „Super, dobré…“ odpovíte bez přemýšlení, protože víc přeci v takové chvíli říkat netřeba. Dobrý sluha je ten, který se vám neplete do života, je skrytý v pozadí a vždycky se postará. Dobrý sluha se jmenoval T-Max.

99rad – Jak se bavit „za školou“
Možná, že už třeba máte nějaké silniční zkušenosti. Pokud ano, můžete na většinu z nich honem rychle zapomenout. Uložte si je někam na flashku, zazálohujte a připojte se k jinýmu levelu. Off-road jízda totiž vyžaduje zcela odlišný přístup…


TEST: Vespa LX 125 3V

Vespu bereme jako klenot a šperk. Baví nás ty tvary, duch a ona zničující sebejistota jednoduchosti. Je to hračka pro dospělé – originál, jehož (byť při testu jen chvilkové) vlastnictví zahřeje na srdci, stejně jako na duši. I proto jsme si tuhle báječnou schůzku s motorkou „z plakátu“ nechali až na konec sezony a chtěli jsme se nechat svézt...


WSBK – 1. závod, Phillip Island

Prvnímu letošnímu závodu MS Superbiků předcházel na okruhu Phillip Island týden plný testů. Na okruh byl před sezonou položen nový asfaltový koberec, a jak se ukázalo, na 4 445 metrů dlouhé trati to bylo sakra znát.


SPORT – Karel Abraham & Lukáš Pešek
Poslední vteřiny před sezonou. Už jen několik málo dní zbývá do ostrého začátku letošní sezony. Letos nás čeká nevídaný rok, protože budeme mít hned dva naše kluky v královské třídě. Fandit tedy budeme jako nikdy předtím…

MotoGP – TESTY SEPANG
Během měsíce února byly na okruhu Sepang odjety testy královské MotoGP. V obou termínech (2x 3 dny testování) se jezdilo opravdu hodně rychle a neoficiálně se i zatřáslo rekordní tabulkou. Výsledky s sebou kromě skvělých časů přinesly i řadu zajímavých srovnání a „ukazatelů“, podle kterých by se dal do jisté míry odhadnout směr pro letošní sezonu.

ROZHOVOR – Holka na okruhu
Veronika je svým způsobem hodně nezvyklý motorkářský úkaz. Svou první motorku si pořídila před dvěma lety, logicky malou GS 500 (určitě proto, že sama není úplně největší). Na silnici toho ale nikdy moc nenajezdila, jak během rozhovoru sama přizná hned několikrát, a to jednoduše z toho důvodu, že má ve skutečném provozu strach. Daleko přirozenější je pro ni okruhová jízda.

Hledání komfortu na cestách
Sezona se kvapem blíží a velkou část z nás čeká nějaká ta dovolená na motorce. Připravili jsme si pro vás seriál pěti článků, rozdělených dle typu motorky, náročnosti cestování a destinací. Pro dnešek začneme na asfaltu, kde bude jezdit většina z vás, ale v příštích dílech se podíváme také mimo něj a postupně skončíme až u nejnáročnějších expedic do zapadlých koutů světa.

ADVENTURA: Evropu na Rieju Tango 125
Žabka na cestě. Jsou prostě skutky, které byste nečekali ani u větrem ostříleného zkušeného bikera. Natož pak u dvacetileté slečny s tváří andílka. Vyrazit po ose do Španělska? Sama? Na motorce, která je snad ještě menší než ona sama? Dominika a její Rieju.

Suzuki GSX-R1000 K5
na 30 000 závodních kilometrech
Když v roce 2005 přišla na svět nová Suzuki GSX-R1000, zas takové překvapení to nebylo. Na počátku milénia bývalo zvykem obměňovat modely každé dva roky a představení K5 se tedy čekalo, a to prostě proto, že tu byla K3, no a plus 2, to je K5. Jen se tak úplně nevědělo, jaká bude.

Legenda Suzuki GSX1100S Katana
Že se vám tento nadpis k japonské legendě nehodí? Začtěte se pozorně do vzniku jejího designu a pochopíte, že to, co dělá Katanu Katanou, vůbec nepochází z Japonských ostrovů. Příchod tohoto modelu patří mezi ty nejzajímavější v historii. Suzuki měla na konci sedmdesátých let ve svém portfoliu moderní čtyřválec GSX, který patřil mezi nejsilnější sériovky na trhu.

Motohouse (CZ i SK) 4/2013 v prodeji od pátku 8. března 2013
• cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
• roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz
• info časopis: www.motohouse.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist