yamaha_demo_tour




Motohouse 12/2007

Nový Motohouse přijíždí hlavně na dvou novinkách – nová supersportovní zbraň R6 a nová česká Blata125 – to nás v poslední době zaujalo vůbec nejvíc. Jednak motorka, která bude od příštího roku atakovat supersportovní trůn, a český kousek, který má blízko k našim peněženkám. Věříme, že oboje bude zajímat i vás, stejně jako anglický srovnávák megamotardů. Tak asi tak…

Reportáž Milán
Nášup letošních novinek zdaleka nekončil výstavou v Paříži. Jako každý rok to velký divadlo mělo ještě jedno pokračování, a tím byl italský Milán. A nebylo to vůbec špatný. Lidstvo nestačilo valit kukadla. Výrobci zde představili další kupy nových strojků, na kterých budeme v příštím roce možná i drandit, anebo kolem nich alespoň slintat. Jestli máte zájem, tak na těchto stránkách najdete výběr toho nejvoňavějšího.

MH Exclusive – 2008 Yamaha R6R
Yamaha R6 vždycky platila za největší pilu v supersportovním poli. Letos se jí dostalo pravidelné inovace a nás samozřejmě zajímalo, jak na tom bude. Proto jsme poslali Víťu přes celý Rusko až do Japonska, aby si novinku na okruhu Sugo osahal. Vrátil se plný dojmů a vy si je teď jako první v republice můžete přečíst. A připravte si kolem sebe hodně místa – budete se totiž sakra naklánět… to je jasná.

Představení – KTM LC4 series
Rakušáci jedou, o tam asi není pochyb. Máme pro vás nášup nových motorek, v kterých buší jejich – dneska už asi i legendární – jednoválec LC4. Nacpali ho, kam mohli. Nový jsou endura i motardi. V oranžovém to bude velká zábava, to vám garantujeme!

MH Exclusive – Blata 125 Motard
Konečně je tady nová česká motorka! Čekali jsme na ni hrozně dlouho, a proto jsme byli jako na trní, když jsme ji mohli konečně prohnat v normálním provozu. A víte co? Je to velká paráda. Tak nějak jsme to tušili, ale jistý pochyby tam samozřejmě byly. Blata nás z nich vyvedla a za to jí děkujeme. Technika – výfuky
Jak se říká: „Lepší jeden prd než deset doktorů nebo taky Vždycky lepší ven než dovnitř.“ Výfuky jsou alchymie a v tomhle technickým článku vám vysvětlíme, jak to s nima doopravdy je. Po přečtění byste už měli vědět, který bude pro tu vaši mašinu ten nejlepší.

MH test – Aprilia Tuono
Je to mrcha vzteklá, ale proto ji máme rádi. Tuono je svlečená Mille s širokýma řidítkama a podle toho se k vám taky bude chovat. Vyžaduje tvrdší zacházení, ale pak píše. Nám se hodně líbila, Italky prostě v Motohousu můžeme. Kuba vám vysvětlí, jak na ni.

Představení – Honda Transalp
Tranďák se dočkal velké modernizace. Má nový motor, komplet jiný design a teď ještě útočí v poli lehkých cestovních endur. Na první ostré svezení si budeme muset ještě pár měsíců počkat, takže tohle berte spíš jako takovou lehkou představovačku. Můžeme se těšit.

MH Exclusive – Srovnávák CBR
Bavíme se o tom pořád. Je lepší litrová motorka, nebo mi bude bohatě stačit šestistovka? Která bude v běžným provozu lepší a se kterou si zase líp zařádím na okruhu? Naši testovací opičáci to vzali pěkně z gruntu a servírujou vám zajímavý srovnání dvou rozdílných koncepcí. „Test na pěst“ to tady pan editor nazval :o)
Dumka – Bouračky
Tohle je hodně nepříjemný téma, ale týká se nás všech. Letošní rok byl pro motorkáře dost tragický, protože těch smrťáků bylo strašně moc. V článku najdete statistiky, jak to s náma skutečně bylo + pár příběhů našich čtenářů. Vezměte si z toho prosím ponaučení.

Jak jezdit – Wheelie a stoppie
Není na škodu si zopakovat základní pravidla při trénování machrovinek. Hodně si o to píšete, tak to tady máte. Přes zimu si tohle pořádně pročtěte, ať pak na jaře můžete vyrazit někam na letiště a dát tomu pořádnej kouř.
Anglie – Velký a silný supermota
Chcete se odlišovat? Chcete mít tu nejzábavnější motorku na silnici? Pak hrábnětě po jedný z těchhle. Do Hypermotarda a Kačeny se opřelo nový BMW Megamoto, který je pěkně rozrazilo. Jak dopadne německá generalita proti horkokrevným ďáblům? Nechybí pořádný srovnání včetně grafů z dynojetu.


MotoGP
Tak to máme za sebou. Bylo toho dost a bylo to i celkem fajn pokoukání. Poslední závod z Valencii byl ale trochu jiný než všechny ostatní. Casey jim neujel a Jorge jakbysmet. No a ty dvacky, to bylo psycho. Gábor nakonec tu prasečí jízdu Faubela v pohodě ustál, za což má u nás plusový body.
MČR
Český mistrák má problém. Špatně nastavená pravidla a řády. Ale i přes všechny tyhle byrokratický nesmysly se občas povede udělat dobrý závody. Jak to letos na českých kolbištím vypadalo, o tom si budete moct přečíst ve článku Kardy a Racinga. Plus představení skútru Yuki, čtyřkolky Access a samozřejmě nechybí adventura z Islandu, listárna a spousta dalších vychytávek..

Titulka časopisu Motohouse 12/2007


V prodeji od: 23.11.2007


Cena:


  • 68,- Kč (113,- Sk)
  • Předplatné:


  • pololetní předplatné: 280,- Kč
  • roční předplatné: 560,- Kč (56 Kč za časopis!!! + dárek)
  • Předplatné: www.send.cz
    Více informací: www.motohouse.cz
    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist