journeyman_brezen




Motohouse 11/2017

Dlouho tu nebylo tolik testovaných motorek v jenom čísle. Šest pravověrných scramblerů na cestičkách v Rumunsku, dvě nejúžasnější Italky z rukou našich anglických kolegů, čtyři nejnovější Harleje v představení 2018 z Katalánska a ikonické V-Stromy, se kterými se jednoho zářijového rána v Mostě na okruhu roztrhl pytel. A je toho ještě daleko víc, co najdete v tomto aktuálním čísle. Dejte se s chutí do toho. A prodlužte si tohle léto s Motohousem…

Ducati 1299 Panigale R vs. Ducati 888 Strada
Pokud je nemůžete porazit, tak se k nim přidejte. Nebo v případě Ducati – pokud je nemůžete porazit, vezměte motor vyvinutý pro MotoGP, strčte ho do Superbiku a zkuste to znovu. Od příštího roku bude mít jejich silniční vlajková loď čtyřválcový motor do V a dvouválce se budou používat jen pro krotší modely, určené především pro silniční použití.

Staré a nové Scramblery na tripu v Rumunsku
*BMW R nineT Scrambler
*Ducati Scrambler Desert Sled
*Triumph Scrambler 900
*Yamaha SCR950
*BMW R 80 GS Scrambler (1990)
*Triumph Scrambler (2013)
Nový Desert Sled od Ducati řádně rozvířil vody scramblerů. A tak nám nezbylo nic jiného, než ho postavit pěkně natvrdo proti konkurenci a kde lépe to udělat než na nekonečných šotolinách rumunského Banátu.

MH EXCLUSIVE - Revoluční řada H-D Softail 2018
Že by Kataláncům natolik vadilo, že Dyna se svou tradiční dvojicí tlumičů na stranách od roku 2018 v nabídce H-D nebude? Dost, přestaneme se otírat o ošemetnou situaci na nejbohatším území Španělska, budeme jim držet palce, ať se nepořežou, a budeme se věnovat americkému železu.

MH TEST - Aprilia Shiver 900
Se Shiverem to bylo vždycky trochu těžký. Starší sedmpade se mi docela líbila, protože jednak byla jiná, jednak šla do už předem prohranýho souboje s italským fenoménem jménem Monster. A vůbec se u toho nezarděla. Měla svou vlastní vizi naháče střední třídy a nepopiratelný šarm.

MH TEST - Suzuki V-Strom 650 XT
V-Strom je podivuhodný stvoření. Nemává rukama nad hlavou a zběsile nekřičí: „Koukněte se na mě. To jsem já. Já!“ Nepotřebuje 150 koní ani tunu chytré elektroniky, a přesto se dá říct, že je to jedna z nejúspěšnějších motorek, jakou Suzuki za poslední dekádu postavila. Za dobu, co jezdí po světě, se toho zase tak moc nezměnilo. To jenom ukazuje na fakt, jak chytrý koncept to od počátku byl.

Stanislav Kohout - Motocyklistické curriculum vitae
Bylo prý asi 15 stupňů pod nulou a já byl mlád 11 dní, když mě celého zabaleného v houních vezla má teta-kmotra ke křtu do Vídně. Seděla v proutěném sidecaru a držela mě v náručí, zatímco strýc Zuklín řídil. Tato cesta byla moje „omen“ pro mé celoživotní motoristické nadšení.

MH TEST - BMW K 1600 GTL
První dojem – klame tělem. Rozhodně jí je kus, co si budeme nalhávat. Sem tam si někdo zašeptá pod fousy něco o trolejbusu a mezi kamarády na supersportech díru do světa neuděláte, ale tyhle škarohlídy nemusíte poslouchat. Zpracování je na vysoké úrovni, jak je na BMW zvykem. V řeči automobilového novináře: „Tady rozhodně žádné tvrdé plasty na přístrojovce nenajdete.“

MH Test Honda SH125i
Jednou z novinek pro vylepšení SH125i roku 2017 je kupříkladu bezklíčkové zapalování, 12V zásuvka pro dobíjení multimediálních zařízení a taky větší odkládací prostor, třeba právě pro vaše stále dokonalejší mobilní telefony. Ano, tahle stopětadvacítka chce být moderním stojkem „do města“ a rozhodně se tím před námi netají.

Rozhovor – Karel Abraham
Jak už jsem říkal, mě baví cestování samotné. Poznávání nových států a kultur. Obyčejně to bereme hrozně hopem a v krátké době projedeme, co se dá. Na motorce máš obrovskou volnost. S autem se všude nedostaneš, nevyjedeš. Byli jsme třeba na deset dnů na cestě, kde jsme v kuse projeli všechny balkánské státy, plus Bělorusko apod.

MotoGP – po Aragonu
Je rozhodnuto. Přinejmenším v tom, že tohle bude tvář současné dekády MotoGP. Je to neoddiskutovatelné, jeho styl sedl schopnostem a pojetí současných motorek královské třídy a on jim prostě dokáže „naložit“ vždycky o chloupek víc než ostatní. Marc jede naprosto na hraně limitu a počty jeho pádů se načítají do desítek.

MS Superbike – titul pro Kawasaki
Kawasaki, respektive Jonathan Rea letos získal třetí titul mistra světa v řadě, a kdo kouká na tyhle závody pečlivěji, asi ví, že dominance je přímo neuvěřitelná. Zelená „zetiksdesítka“ jim to všem dává o úroveň třídy (a někdy možná ještě o chloupek víc), což pro diváka mnohdy není na koukání zas taková zábava!

Český úspěch na Zlaté přilbě!
Následující stránku jsme pro vás připravili opravdu až po uzávěrce tohoto vydání Motohouse, proto už nebylo možné zařadit tradiční reportáž z akce. Ale jsme moc rádi, že díky obětavosti Honzy Kobzáně vám můžeme zprostředkovat alespoň následující fotografie

MH na akci V-Strom Academy 2017
Na mostecké V-Strom Academy mi došla jedna hodně zajímavá věc. Koukal jsem se na všechny ty přítomné chlápky a došlo mi, že nejen motorka jako taková, ale i její majitelé jsou samostatný vývojový druh. Žádná extravagance, předvádění se, frajerství – nic takového mezi těmito lidmi nenajdete.

Czech Stunt Day 2017
Asi takhle nějak vypadal prvotní rozběh do organizace ročníku 2017, který se nám neodmyslitelně zapsal do historie moderního stuntridingu v České republice. Ostravský polygon hostil už 5. ročník Czech Stunt Day – mezinárodní soutěže nejlepších motocyklových kaskadérů z celého světa.

Enduroškola pro ostrá, tupá i cestovní endura
V areálu motoškoly Davida Cardy www.prijdteseprojet.cz a jeho instruktora Martina Matějíčka (Czech Junior Champion 2016, 2015, 2013, 2011) využijeme k dnešnímu tréninku poměrně nepříjemně vyhlížející hromadu šutrů, které jsou přes sebe všemožně poházené, a navíc obsahují ve svém vrcholu poměrně ostrý přejezdový úhel, který by mohl na první pohled nehezky polaskat břicho mašiny.

Nordkapp v sedle Hondy CRF1000L Africa Twin / 2.díl
Pokud jste se s námi na stránkách minulého čísla Motohouse svezli po Norsku z Osla až do jeho severní poloviny, pak v dnešním díle můžete doputovat až na samotný a bájný Nordkapp, a to s Honda výpravou a skupinou 33 krásných Afrik, které během 8 dnů pokoří 3700 km kvalitního norského asfaltu i nějakých těch severských šotolin.

Reportáž - Klasick Race 2017
Vemte si ty svoje scramblery a táhněte s nima na trať! Tak jo… Kostkovaný košile, dlouhý vousy a čepice s rovnejma kšiltama – jeden to může považovat za dočasné klišé, aktuální módu, kolem které se motají všechny ty překopávky starých klasických motorek. Ale jestli se téhle komunitě nedá něco upřít, tak je to aktivita.

MH Rozhovor - Peter Penzenstadler
Legenda dlouhých rámů. Tichý nenápadný chlapík doprovázený elegantní dámou, jeden by spíš tipoval nějakého podnikatele ve stavebninách než jednoho z nejznámějších evropských customérů. Profesionálně se přestavbám a později stavbám začal věnovat už v roce 1996 a hned o rok později zazářil na slavné Daytona Bike Show na Floridě.

Přestavba - HD Ironhead Arakain
Zimní královna. Pětatřicet let výročí kapely, to není nic, co by se dalo ignorovat, obzvlášť pokud mluvíme o takové stálici naší rockové scény, jakou je Arakain. Tomáš Hill s Mírou Žižkou se rozhodli toto výročí oslavit motorkou. Jak jinak.

The Distinguished Gentlemans Ride vol.5
Na tuzemských bulvárech a náměstích se jednalo o čtvrtý ročník akce, letos, pravda, trochu komplikované počasím, které důkladně prověřilo morálku zdejší motocyklové obce. Přesto se jízdy v Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Olomouci a Třebíči zúčastnilo více než čtyři sta jezdců a jezdkyň, kteří úhrnem přispěli částkou převyšující šest a půl tisíce dolarů.

Nový tištěný Motohouse 11/2017
V prodeji od pátku 13. října 2017
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
Více info na www.motohouse.cz

Elektronicky stahujte nyní na APPLE či na GOOGLE

V digitální podobě:
Floowie
Digiport
AlzaMedia
Frag.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist