globalmoto_duben_nolan




Motocykl 9/2017

Fanoušci lehkých cestovních endur už nedočkavě vyhlíží nástupce legendární Yamahy XT660Z Ténéré, jehož koncept byl představen vloni na podzim. My jsme se na testovacím prototypu T7 měli možnost projet a naše dojmy jsou víc než pozitivní! V novém čísle časopisu Motocykl se dozvíte také, jaký je život s novou Hondou Fireblade SP, který ze tří klasických dvouválců je tím pravým parťákem nebo jak naplno využít potenciál pneumatik.

Klasický model dnes nesmí chybět v nabídce žádného výrobce. Pod retro kabáty novodobých café racerů, scramblerů a roamerů se však většinou skrývá moderní technika, která přináší úplně jiné zážitky z jízdy než před padesáti lety. Jestli je v tom lepší Moto Guzzi V9 Roamer, Triumph Street Scrambler nebo Yamaha SCR950, jsme zjišťovali ve srovnávacím testu. Z úplně jiného soudku jsme pak vytáhli bestii jménem KTM 1290 Super Duke R, abychom se podívali, zda při adaptaci na emisní normu Euro 4 trochu zkrotla. Vypadá to však, že ji zásah z Bruselu spíš pořádně rozdráždil.

Vyrábí lepší malorážky Němci, či Rakušané? Přijde na to, zda hledáte komfort, nebo adrenalin. Více se dočtete ve srovnávacím testu novinek BMW G 310 R vs. KTM 390 Duke. Honda Fireblade vždy platila za univerzální superbike se skvěle vyřešenou ergonomií. Jak si stojí její nejnovější generace v každodenním životě a co se z ní dá vyždímat na okruhu? To jsme vyzkoušeli na vyvoněné verzi SP.

Pneumatiky jsou jednou z klíčových součástí motorky, na jejich volbě závisí velká část jízdních vlastností celého stroje. Vybrat a koupit ty správné však zdaleka nestačí. Do jaké míry ovlivňuje chování pneumatik jejich stáří, tlak, vyvážení ráfku a další faktory?

Je za námi největší událost sezony, Velká cena České republiky na Masarykově okruhu v Brně. Vrátíme se k ní ve fotogalerii a rozhovorech s předními jezdci šampionátu. A povídali jsme si také s první Češkou, která se chystá na nejtěžší závod planety – rallye Dakar. To a mnoho dalšího nabízí nový MOTOCYKL. Věříme, že vás informuje a pobaví zároveň!

MOTOCYKL 9/2017 vychází ve čtvrtek 7. září.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist