globalmoto_duben_nolan




Na trhu je nový časopis pro motorkáře

Zcela nový časopis určený všem uživatelům motocyklů s názvem Drž stopu vychází poprvé v polovině letošního listopadu. Jeho vydavatelem je společnost GBOX provozující přepravu motocyklů v kontejnerech po celé Evropě a vlastní motoškolu.

Jednatel společnosti Pavel Efler k vydavatelskému záměru řekl: „Z vlastní zkušenosti vím, jaký je mezi motorkáři hlad po sebezdokonalování a po získávání nových zkušeností. Každý chce jezdit co nejlépe, aby si jízdu co nejvíc užil. A pro všechny takové motorkáře je určený náš časopis. Jeho hlavními tématy jsou bezpečná jízda a umění ovládnout svůj stroj.“
Na stránkách časopisu se proto budou objevovat zkušení jezdci, kteří mají těm méně zkušeným co předávat. V prvním čísle jsou to bývalý motocyklový závodník Matěj Smrž, instruktoři Míra Lisý, Petr Drnovský a Petr Luňák, motocestovatel Jarda Šíma nebo motocyklový nadšenec, fotograf Adolf Zika.

Vedle nich se časopis zaměřuje na vybavení motorkářů, ochranné pomůcky, oděvy, obutí, helmy a další bezpečnostní prvky. Součástí každého vydání budou také rozsáhlé testy motocyklů, přehledy novinek nebo tipy na jednotlivé modely motocyklů. Čtenáři zavzpomínají na legendární motocykly a setkají se s osobnostmi, pro které jsou motorky životní vášní. Redakce chce také se čtenáři úzce spolupracovat a tvořit s jejich pomocí redakční obsah v oblastech bezpečné jízdy, nácviku jízdní techniky a ovládání motocyklů.

Vedením redakce povětřil vydavatel dlouholetého šéfredaktora lifestylových titulů Jiřího Rotha: „Sám jezdím na motorce, a protože se nepovažuju za skvělého jezdce, tak se snažím neustále někde trénovat. Mám tedy k hlavním tématům časopisu poměrně blízko. Měřítkem relevantnosti jednotivých článků v časopise pro mě je, když se z nich dozvím něco nového nebo když si díky nim uvědomím něco, co mi pomůže ve zlepšení vlastní jízdní techniky.“

Malá ochutnávka pravidelných rubrik:

  1. Drž stopu - Technika jízdy, bezpečně do zatáček, zvládání krizových situací, jízda za každého počasí a na každém povrchu. Zástupci motoškol na trhu, jejich zkušenosti a doporučení. Zaměření na jednotlivé kategorie motorkářů, závodníci, cestovatelé, pohodáři..
  2. Oprav si sám - Mechanik radí jak odstranit různé zádrhele, jak připravit stroj na jízdu, jak seřídit brzdy/spojku/ zrcátka.. Interakce se čtenáři..
  3. Rytířská zbroj - Správný výběr přilby, bot, rukavic... Testy výrobků na trhu. Bezpečnostní prvky pro jezdce..
  4. Já a moje mašina - Stavitelé motorek, populární osobnosti jezdící na motorkách. Zkušenosti, zážitky, motivace..
  5. Galerie @držstopu - Čtenářské příspěvky na sociálních sítích s hashtagem Držstopu. Nejlepší vybereme a zveřejníme..
  6. Na tripu - Praktické rady, zkušenosti a doporučení zprostředkované jezdci pro různé trasy a destinace..
  7. Motosalon - Výběr z modelů motocyklů na trhu či uváděných na trh. Přehled strojů napříč značkami. Nezávislé recenze a testy..
  8. Poprvé - Rady, zkušenosti, tipy pro absolutní začátečníky..
  9. Další témata - Bazar šíleností, bizarní stroje a stavby, právníci, pojišťovny, praktické rady, kuriozní případy , zdravověda a mnoho mnoho dalšího...

Časopis bude zatím vycházet ve dvouměsíční periodicitě. O tom, že jde o čtenářsky atraktivní obsah, svědčí i fakt, že během několika málo dnů před počátkem vydávání nasbíral vydavatel několik desítek objednávek předplatného. První číslo časopisu Drž stopu půjde pouze do přímé distribuce a zájemci si ho mohou objednat prostřednictvím webových stránek www.drzstopu.cz za cenu 79 Kč. Roční předplatné vyjde na 490 Kč.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist