globalmoto_duben_nolan




ČMN 14/2018 v prodeji již od úterý

Levné, ale kvalitní čínské CF Moto 650MT, 15 obrazů z dějin H-D, rozhovor s Luciem Cecchinellem, opomíjený velikán českého motokrosu František Rón. ČMN 14/2018 v prodeji už od úterý 3.července.

Aktuálně: Obchodní válka USA vs. EU: problémy pro Harley i Indian
Na začátku byla snaha Donalda Trumpa ochránit domácí ekonomiku. Na konci možná budou stovky či tisíce propuštěných a zavřené fabriky na výrobu amerických motocyklů. Jak tohle dopadne, neví momentálně nikdo.

 

Test: CFMOTO 650MT - Znepokojivě dobrá Čína
Před dávnými lety hrály prim britské, italské či americké motocykly a na ty z Japonska se pohlíželo se shovívavým úsměvem. Dnes jsou to světové jedničky. Před lety nedávnými se úšklebky nešetřilo u motocyklů čínských, jenže časy se mění a tohle CFMOTO je toho jasným důkazem. Bude se scénář opakovat? Svezení vás zaujme a cenovka posadí na zadek.

 

Test: Curtiss Zeus - Bůh jezdí na elektriku
Confederate skončil, přejmenoval se na Curtiss Motorcycles a namísto unikátních motocyklů se silnými motory V2 bude vyrábět stroje na elektriku a za podstatně méně peněz! Tahle loňská zpráva bude motocyklovým světem rezonovat asi dlouho. Zejména poté, co byl představen Curtiss Zeus. My už jsme na elektrickém božstvu jeli!

 

Test: Suzuki GSX-R125 - Velké překvapení malých rozměrů
Suzuki se v uplynulých letech stopětadvacítkám docela vyhýbala. Proto nás hodně překvapila tím, že se pustila rovnou do supersportů. A taky tím, jak své nejmenší GSX-R postavila – nejnižší hmotnost, rozpočtový podvozek a do něj nejsilnější možný motor. Bude to fungovat?

 

Téma: 115 let Harley-Davidson - 15 obrazů z dějin H-D
Za 115 let se toho v dějinách jedné společnosti musí zákonitě odehrát hodně. Obzvlášť když mezitím proběhnou dvě světové války, hospodářské krize a revoluce v technologiích. Které momenty formovaly Harley-Davidson?

 

Cestopis: Střední Asie - Za východním dobrodružstvím 1/2
Cestování na dvou kolech mi vrtalo v hlavě už v dětských pionýrských dobách, kdy táta nechápal, proč jeho 555 žere benzín po litrech, když jen tak stojí v kůlně. První „velká“ ČZ 175 Sport stála na dvoře v den mých 17. narozenin a opravdovým výpravám po Československu a spřátelených zemích ve zbrani se konečně otevřela cesta. Báječné časy, kdy ruce ve svářečských rukavicích mrzly, postarší stan byl cedník, do vlastnoručně vyrobené integrálky z kastrolu řádně fičelo, boční kufry ze svářečské zástěry pojaly i housle nastojato a ve studentských kapsách se proháněl vítr.

 

Téma: Hydratační vaky - Když chceš žít, musíš pít
V pořádném vedru můžete na motorce ztratit klidně litr a víc tekutin za hodinu. A pokud se dostanete do fáze dehydratace, tělo se začne přehřívat a může dojít až k poškození vnitřních orgánů. Ne, být bez vody fakt není sranda!

 

Second hand: Honda X11 - Ani ryba, ani rak
Fascinující motocykl, který umožní prožívání mimořádných pocitů při letu nad holým asfaltem i v příštím století. Tak představila Honda světu X11 v roce 1999. A dnes? Bavíte se nad tímto výrokem, nebo zvědavě nadzvednete obočí?

 

Přestavby: Yamaha XSR700 alias Sakura od Workhorse Speedshop & XSR900 alias The Alter od Dab Motors - Yard Built 2018: Ruce proti strojům!
Jedinečný projekt Yamahy, která spolupracuje s nejrůznějšími úpravci a staviteli po celém světě, pokračuje i letos. Tentokrát jsou však v hlavní roli modely XSR.

 

Historie: Originální a nenapodobitelný František Rón
Není druhého motokrosaře, na kterého by se vzpomínalo tak rádo. Nejen svými sportovními výkony, ale i darem nezištného a ryzího přátelství se stal nezapomenutelnou osobností české motocyklové sportovní historie.

 

Reportáž: Brno Revival - Jawa jako červená nit Revivalu
Další ročník veteránského festivalu Brno Revival opět rozduněl výstaviště a přilehlé okolí. Návštěvníci mohli obdivovat některé rarity z let minulých.

 

 

Rozhovor: Lucio Cecchinello - S Calem Crutchlowem prožíváme nejlepší období týmu
LCR Honda je v MotoGP jediný satelitní tým, který letos dokázal vyhrát Velkou cenu, a tak jsme si v Mugellu majitele týmu Lucia Cecchinella tak trochu vzali na paškál. Odpovídal ochotně, trpělive a zeširoka.

 

 

Sport: MotoGP - Kornfeil: z 23. místa na páté!
V katedrále motocyklových závodů, v Assenu, se přes nepřízeň komisařů podařil Jakubu Kornfeilovi skvělý závod a po startu až z osmé řady dosáhl nejlepšího letošního výsledku. „Rámcové“ závody Moto2 a MotoGP vyhráli Bagnaia a Márquez. Závod MotoGP byl nevídaně skvělý!

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist