yamaha_demo_tour




Motorbike 3 / 2019

Rekordní teploty rozptýlily obavy z nedostatečné přilnavosti a rozhodly za mnohé z nás vytáhnout svého mazla už na konci února. Zatímco my se klepali zimou na testu komplet přepracované CB650R v Almerii. V březnovém čísle Motorbike si přečtete mimo jiné první české testy Triumphu Speed Twin a novinky Zontes T310, nad jejíž výbavou v kontextu s neskutečně nízkou cenou vám možná spadne čelist. A vyjma dalších novinek jsme vyzpovídali Doviho, který v Kataru ustál obrovský tlak nejen úřadujícího mistra světa.

Testy

Honda CB650R

Jsme v horách nad španělskou Almerií, v motorkářském ráji, kde jedna zatáčka střídá druhou a asfalt nemá chybu. Jenže je taky konec ledna, takže ani zde se nedají čekat nijak brutálně vysoké teploty. Na parkovišti stojí vzorně seřazené, vyvoněné nové CB650R. Že se Honda neomezila jen na kosmetické úpravy, dokazuje slušný výčet zásadních konstrukčních změn.

Triumph Speed Twin

I když svým jménem odkazuje britská novinka Speed Twin na konec let třicátých, vzhledem spadá do doby podstatně mladší. Z blikajícího rádia Madonna vysvětluje, jak se cítí panna na prvním rande, módní mola ovládá šusťák a silnice brázdí pořádně osvalené naháče, okázale vystavující své naleštěné výfukové svody. Osmdesátky frčí na plný plyn. A právě do téhle doby nový Triumph Speed Twin svým vzhledem perfektně zapadá.

Ducati Supersport S

Pod označením italský supersport si většina bikerů představila radikální stroj s tvrdým podvozkem a ultimativní jezdeckou pozicí. Poslední mohykán předchozí generace s identickým označením měl v trubkovém rámu litrový, vzduchem a olejem chlazeným dvouválec Dual Spark. Jezdit s ním „piano“ bylo dost za trest. Aktuální verze, která spatřila světlo světa před třemi lety, byla dle výrobce postavena více pro reálný, každodenní svět. V pohodlném sedle a s vyššími řídítky si tak můžeš vybrat: Piano, nebo forte?

Harley-Davidson Sportster Iron 1200

Pamatujete si kapelu Motörhead? A její hit Iron Horse? Jestli ne, najděte si ho třeba na Youtube. A pak se mrkněte na obrázek H-D Iron 1200 a musí vám být jasný, že právě o tomhle frontman Motorhead, Lemmy Kilmister (dej mu pánbůh metalový nebe), zpívá. Tohle je totiž Železný kůň se vším všudy – a ničím zbytečným navíc.

Zontes T310

Elektronicky ovládané plexi, sedlo a víko nádrže? Bezklíčové zapalování? Podsvícená tlačítka ovladačů? Dva jízdní režimy? Zadní nosič? Fakt se bavíme o třístovce? Jo, bavíme – před námi je nový Zontes T310.

Yuki 125i Vox

Jestli máte pocit, že vám tahle motorka něco připomíná, že už jste ji někde viděli, jde o pocit správný. Podobnost novinky Yuki 125i Vox s veleúspěšným Ducati Scramblerem je na první pohled zřejmá a zcela jistě ne náhodná. Můžete to odsuzovat, můžete se tomu pošklebovat a…a to je asi tak jediné, co se s tím dá dělat.

Vespa GTS 125i.e. Super Sport

V mrazivých předjarních dnech se člověku obvykle do testování moc nechce. Znamená to pořádně se nabalit, takže pohyblivost klesne na pocit čtyř nazutých plavacích kruhů, pneumatiky nedrží, takže se člověk moc nesveze, spíš si osvěží zásobu nadávek a modliteb a je úplně nejvíc ze všeho šťastný, když motorku vrací do stáje a sundá si rukavice z prokřehlých prstů. Testování téhle Vespy mělo být ale jiné.

Sport a další

V exkluzívním rozhovoru se rozpovídal i spíše nemluvný Andrea Dovizioso, před sezónou prozradili své plány i naši přední roadraceři. V akademii Petra „Pilníka“ Piláte zjistíte, že na FMX nikdy není pozdě. Nabídneme například i reálný pohled na Africa Eco Race 2019 a Havran nám prorokuje novou éru ve WSBK.

Ve třetím letošním čísle Motorbike si pak krom jiného nenechte ujít ani návštěvu továrny TM a Martinův výborný článek o renovaci youngtimerů, kdy se s vámi v prvním díle podělí o část svých mnohaletých zkušeností. Neschází aktuality, toolbox, redakční testy věcí, které sami používáme, soutěž aj.

Tak ať se vám březnový Motorbike líbí!

Motorbike 3/ 2019 vychází ve středu 13.3.2019.
Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz/media/motorbike-d2171674.htm?o=1 nebo http://www.floowie.com/cs/vyhledavani/?search=motorbike&where=text

Tištěné předplatné je možné objednat přímo zde nebo prostřednictvím e-mailu: send@send.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.

Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz.
Najdete nás i na Instagramu – @motorbikemagazin

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist