husqvarna_svartpilen_801_2




Motorbike 11/2013

Tak tentokrát to byl hukot – připravit číslo, poslat ho do tisku, sbalit se a odcválat na veletrh Eicma do Itálie. Ale povedlo se to stihnout všechno včas, takže jako každou první středu v měsíci, i v listopadu (na svátek Liběny), je Motorbike na všech prodejních místech, na která jste zvyklí. A nejen na nich, Motorbike samozřejmě můžete mít i v elektronické podobě, stačí navštívit publero.cz, kde najdete jak aktuální číslo, tak i všechna starší (samozřejmě kompletní, nemusíte se bát, že by elektronická forma byla nějak „osekaná“).

Tak, a teď už k tomu, co v Motorbike vč. 11 najdete.

Co se týká testů, využili jsme podzimního počasí a vyzkoušeli dvoutaktní novinku KTM, Freeride 250R. A aby to nebylo staršímu modelu, tedy Freeride 350 líto, přibrali jsme ho k testování taky.
Dalším endurem byl AJP 250. Že vám to nic neříká? Tak vězte, že nejde o žádnou „čínu ze supermarketu“, ale o portugalskou značku, kde je na trhu už 25 let. A tahle motorka byla pro nás velkým překvapením...
Nicméně ne všechny baví válet se v blátě, takže pro silniční střelce Pajinex testnul jeden z nejlepších superbike současnosti, Ducati 1199 Panigale S. Pro ty, kteří mají raději volnější tempo, si vzal Míra Kalous do parády křižník Suzuki Intruder C1500BT. A někde mezi těmito dvěma extrémy je Honda CB500X, další stroj, který jsme podrobili detailnímu zkoumání. Kategorii skútrů tentokrát zastupuje SYM Symphony 125 a Honda SH 125i, ze čtyřkolek si vybral Piňon k testování brutální Artic Cat Wildcat X.
Co tu máme ještě? Když už jsme testovali endura, otestovali jsme také jednu enduro školu. V techmánii se dozvíte, jak „převléct“ motorku – ovšem tentokrát zapomeňte na lakovnu, jde o úplně jinou technologii. A hodně zajímavou. Ve stejné sekci zjistíte, jak udělat z Jawy Robby draka, který málem vyorává dlažební kostky... no dobře, to jsme trochu přehnali, ale každopádně po zásahu kutila Tima (tedy kutila Míry) jede Robby podstatně líp, než když opustil bránu fabriky.
No a samozřejmě, jak je v Motorbike zvykem, jsme se naplno věnovali sportu – žádné reportáže z gauče u televize se u nás nevedou, jsme pěkně přímo „ve středu dění“. Takže se dozvíte, co nového se chystá ve WSBK, jak to aktuálně vypadá v MotoGP, byli jsme i na MX of Nations v Teutschenthalu, taky na závěrečném závodě MX 1 a MX2 v Kramolíně, na všech závodech ploché dráhy. Byli jsme u toho, když se „Pilník“ stal letos mistrem ČR v FMX, fandili jsme při „leteckém dni“ v Chýnově, nechyběli jsme v Dymokurech na obnovených závodech road racingu ani při Offroad Maratonu v Janovicích nad Úhlavou. A samozřejmě i víme, co se chystá v okruhovém závodění pro příští rok – je tu zbrusu nový šampionát, ICBS, jehož je Motorbike hlavním mediálním partnerem.
Tak, to by bylo asi to hlavní, ovšem zdaleka ne všechno, připravili jsme pro vás také aktuality, toolbox, nevynechali jsme ani historii... jako vždycky jsme tohle číslo našlapali až po strop. A doufáme, že se vám bude líbit minimálně tolik, jako ta předešlá!
Mimochodem, za měsíc se koná Racing Party (opět skromně dodáváme, že jsme hlavním mediálním partnerem), tak koukejte přijít, o zábavu určitě nebude nouze!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist