yamaha_mt09




Motorbike 10/2018

Ke konci motorkářské sezóny si pro vás Motorbike ve svém říjnovém čísle nachystal krom jiného opět pár detailních testů novinkových motorek nejrůznějších kategorií. Jak je u Motorbike zvykem, najdete v něm také hodně aktuálního čtení ze světa motosportu, což je tradičně naše silná stránka - a to obrazně i doslova. Byli jsme omrknout například i světovou soutěž motokaskadérů, Moto Guzzi Open House v Itálii a na vlastní pneumatiky jsme si projeli i další akce Motoriders a Dafit Filla Racing Agency.

Testy

Harley-Davidson FXDR 114
Odmítnout nabídku zahraničního testování žhavé novinky by mohl snad jen šílenec. Ovšem zcela narovinu: na něco se těšíte míň, na něco víc. Test nového Harleye patřil k těm druhým, ba dalo by se říct, že jsem se těšil ukrutně, protože FXDR 114 splňuje do puntíku mou představu o správném muscle biku.

Yamaha Tracer vs. Yamaha Tracer GT
Auta v holobytu si dnes už téměř nikdo, vyjma seniorů a polostátních institucí, nekupuje. V jedné stopě je ale o pure stroje, kde tě vyjma povinného antibloku nic nerozmazluje, stále zájem. Zatímco evropští výrobci nabízejí výbavu navíc především formou různých paketů, japonští zpravidla raději vrhnou na trh rovnou vybavenější verzi. U Traceru GT došlo ovšem i na menší konstrukční úpravy. Stojí za čtyřicetitisícový příplatek?

UM DSR
„První dojem je jen jeden“, mi proletí hlavou, když při pokusu o rozjezd od redakce UMko chcípne. Abych držel styl, dorazil jsem sem z Kladna na svým low cost číňanovi 125cc s charakterem stavebního pěchu a mý ruce volšový nepochopily potřeby relativně ostřejšího motoru.

Suzuki GSX250R
V redakci si řekli, že když to má kapotáž a vypadá to jako sporťák, tak si s tím bude Jindra rozumět. No tak jako úvaha to byla určitě dobrá, ale tentokrát ne zcela přesná. Tahle kapotovaná motorka totiž není ani Suzuki samotnou řazena mezi její sportovně zaměřené stroje. A tak musel testrider postupně trochu přehodnotit očekávání a své představy o průběhu testu.

Husqvarna MX MY 2019
Když mi zazvonil telefon s tím, jestli nechci jet na testování nových motokrosů Husqvarna, byl jsem nadšen. Již jsem věděl, že jedou kolegové z jiných redakcí, takže příslib dobrého výletu a pěkné párty tu byl. Také jsem už viděl výstup ze světového představení těchto modelů na Floridě, v areálu Baker´s Faktory, a doufal jsem, že to evropské (tedy východoevropské) bude podobné. Bohužel skutečnost byla trochu jiná…

Kymco Xciting S 400i ABS
Na představení letošní novinky od Kymca jsme si sice museli chvilku počkat, ale když přišla pozvánka na zahraniční testování, nemohli jsme si tuhle příležitost nechat ujít. A protože je náš šéfredaktor Scoob v tomhle spravedlivý, přišla na řadu se zahraničním výletem Jana a kolegyně Judy, se kterou se o skútry střídá, musela chuděra pro tentokrát zůstat doma.

Sport

Díky pravidelné zpovědi „nejlepšího skokana na silniční motorce“ na světě, Jakuba Kornfeila, se dozvíte, jak vypadá život závodníka MS. Ze špičkových závodních sérií WSBK, MotoGP a MXGP přinášíme taktéž pravidelný příděl všech podstatných informací, včetně těch zákulisních – vyzpovídali jsme například Alexe Marqueze.

Máme pro vás i report ze světového road racingu, kde otiskla svou stopu účastí v závodě Manx GP 2018 Veronika Hankocyová, z českého RR jsme se detailně mrkli na závod v Dymokurech. Mrkli jsme se i na Nitrolympx 2018, tedy na závody dragsterů. U Dafitu to našemu Jindrovi konečně jede a tak se dozvíme i něco veselého z dalšího závodu Yamaha Dunlop Cup, v současnosti zřejmě nejkvalitnější české okruhové závodní série. Reportáž ze 6. závodu OffRoad Maratonu u nás najdete taky a neopomněli jsme ani plochou dráhu. Motosportem všeho druhu zkrátka žijeme!

Nezapomněli jsme ani na Technábii (v které vám poradíme, jaké použít pneumatiky na cestovní enduro) aktuality, toolbox, redakční produktové testy, soutěž…prostě ani s podzimním počasím Motorbike nijak nezpomaluje!

Motorbike 10/ 2018 vychází ve středu 3. října 2018.
Plná, nijak neomezená verze Motorbike, je k dispozici samozřejmě i v elektronické podobě a to na:
https://www.alza.cz/media/motorbike-d2171674.htm?o=1 nebo http://www.floowie.com/cs/vyhledavani/?search=motorbike&where=text

Tištěné předplatné je možné objednat prostřednictvím e-mailu: predplatne@motorbike-czech.cz. Neuteče vám tak už žádné číslo Motorbike.
Více informací na: http://www.motorbike-czech.cz nebo na https://www.facebook.com/motorbike.cz.
Najdete nás i na Instagramu - @motorbikemagazin

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist