yamaha_mt09




Motocykl 6/2013

Jak funguje Aprilia RSV4 v té nejluxusnější verzi Factory? Co můžeme očekávat od nového Intrudera s označením Touring? Je nový Hypermotard opravdu tak nudný jak se o něm píše? A jaký je dvoutakt znovuzrozené legendy OSSA? Tip pro majitele a fanoušky cestovních endur: ucelený a přehledný srovnávací test motocyklů této kategorie včetně objektivních měření. Vybírejte s námi! Přejeme fajn sezónu! redakce MC

Yamaha XV1900A Midnight Star CFD
Černou se nic nezkazí, a pokud se jedná o cruiser, tak to platí dvojnásob. Yamaha svůj dlouholetý vlajkový model Midnight Star 1900 obtěžkala cestovní výbavou a moc se jí to povedlo.

Aprilia RSV4 R/Factory ABS
Aprilia RSV4 se pyšní dvěma tituly z mistrovství světa superbiků. O tom, že si se závodní dráhou rozumí a umí si s ní bravurně poradit, nemůže být nejmenších pochyb. S přepracovanými elektronickými pomocníky, o zlomek větším výkonem a především se závodním ABS aspiruje RSV4 na zisk mnoha dalších vavřínů, nejen na poli WSBK…

Suzuki C1500T
Velká, černá, krásná. Řeč je samozřejmě o cruiseru, konkrétně o novém Intruderu C 1500 T od Suzuki. Nejenže je to překvapivě elegantní bike, ale překvapivě skvěle se na něm také jezdí – jeho řádné hmotnosti navzdory.

Srovnávací test cestovních endur
KTM 1190 Adventure, Triumph Tiger Explorer XC, Honda Crosstourer, Yamaha XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser, Moto Guzzi Stelvio 1200 8V, BMW R 1200 GS.
Rozhodnout o tom, který cestovní koráb je prostě a jednoduše nejlepší, není vůbec jednoduché. Zatímco z faktického úhlu pohledu u strojů porovnáváme všemožné výkony a jízdní parametry, které dají výsledné „papírové“ hodnocení, nesmíme zapomínat ani na faktor empatie, pocitu z jízdy a emocí, které se dají „oznámkovat“ velice stěží. Jsou totiž zcela individuální. Takže jak to je?

Ducati Hypermotard
Nechápeme, jak to ti Italové dělají: nový motor Ducati o objemu 821 cm³ vydává zvuky jako hromobití, které se přes nás právě teď přehnalo… Nový Hypermotard má každopádně talent a dovede se blýsknout dokonce i na vodě.

Ossa Explorer 280
Kam čert nemůže, nastrčí Ossu. Vlastně už nastrčil – v roce 1972. Tehdy vyjel první Explorer 250. Pak měl výrobce problémy a jako Šípková Růženka usnul. Procitl před třemi lety po hromadném polibku skupinky španělských podnikatelů, kteří do toho pořádně šlápli. Vyzkoušeli jsme očekávanou novinku – Explorer 280. Je boží!

Piaggio X10 350 Executive ABS/ASR

Kde se snoubí italský cit pro design, hi-tech, měkoučké pohodlí a bryskní jízdní dynamika? Odpověď hledejte pod šifrou X10.




BMW F 800 GT
Svoboda na dvou kolech, to znamená také možnost volby mezi cestováním a svižnější jízdou. Nové BMW F 800 GT má v úmyslu spojit v sobě obojí – zcela ve smyslu klasického sportovně-cestovního stroje.

Highland 950 V2 Outback

Byl prvním velkým moderním dvouválcovým lehkým endurem, ale nezvládl se udržet na špici. Chyběl jen krůček (a trochu peněz na vývoj)…



Ojetiny 125 cm3
Tentokrát se litrovým superbikům vyhneme obloukem. I 15 koní totiž umožňuje užít si parádní jízdu a rozhodně to neplatí pouze pro začínající omladinu. Čím udělá stopětadvacítka největší radost i ostříleným bikerům? Je za hubičku.



V-Strom Extreme 2013

Láká vás dovolená v sedle? Nás rozhodně. Abyste někde neztroskotali na hlouposti, musíte si dobře připravit motorku. Pár tipů, na co nezapomenout...

Integrální helmy střední třídy
Někteří významní výrobci se ve střední třídě motocyklových přileb vůbec nepohybují, ale ostatní renomované značky jako HJC, Nolan nebo Shark lákají na své základní modely vhodné do běžného provozu. Dvanáct z nich jsme podrobili jízdnímu a laboratornímu testu…

Endurotrénink, 6. díl
Konečně! Už jsem si myslel, že to nikdy nepřijde, že jsem totální poleno a že driftování je umění, které je vyhrazeno jen několika vyvoleným. Prostě sci-fi, pro normální kluky říše snů. Není to pravda – jde to. A když to jde mně, může to jít každému z vás!

Yamaha SRX 600
Příchod snad nejhezčího sériově vyráběného jednoválcového motocyklu byl ve své době nadšeně očekáván a co víc, s radostí přijat – ale pak si jej nikdo nekupoval. Představme si příběh jednoho špatného odhadu…


Cestopis: Motorkářským průvodcem po Asii, 3. díl
Sonamarg. Málokdo asi ví, že je to název vesnice. Ještě míň lidí tuší, kde leží, a asi nikdo z vás tudy neprojížděl. No a já v téhle díře trčím už druhý den a jen Bůh (v tomto případě Alláh) ví, jak dlouho to ještě potrvá, než se odsud dostanu. Čas běží a letadlo nečeká… Spolu se mnou je zde taky Tácek se synem a náš indický mechanik Anál.

Sport: MotoGP Katar a Texas
Motocyklový fanoušek se dočkal, prvními dvěma zámořskými závody odstartoval královský silniční šampionát – MotoGP.

Roland Sands
Roland Sands míchá styly jako nikdo jiný, udává trendy a po celém světě slaví úspěchy s jedinečnými stavbami, luxusními díly a stylovými kapotážemi. Co je ten chlap vlastně zač?

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist