globalmoto_duben_nolan




Motocykl 6/2012

Co říká sexy stundriderka Mai-Lin na evropské streetfightery? Jak se povedl up-date véčkové legendy z Mandella či GSX-R 1000 a hlavně: obhájí T-Max svou pozici krále maxiskútrů? Odpovědi a spoustu dalších testů, představení a srovnáváků naleznete v aktuálním MC 6/2012. Sezonna je v plném proudu, užijte si ji s námi!

Představení
Quadro 350D
Stroj Quadro 350D má tři kola a k jeho řízení vám stačí řidičák na auto. Při představení, které se konalo u našich německých sousedů, jsme se snažili zjistit, komu bude nezvyklá koncepce vyhovovat více, motorkářům, nebo autařům?


Představení
Moto Guzzi V7
Na světě je málo motocyklů, o kterých můžete s čistým svědomím tvrdit, že jsou jednoduše pro radost. Nová V7 je jedním z nich. Prozradíme vám proč.
Srovnávací test
Naked biky
Aprilia Tuono V4 R APRC
KTM 990 Super Duke R
MV Agusta Brutale RR 1090
Triumph Speed Triple R

Tyto čtyři evropské a silné nakedy se čtyřmi různými koncepcemi motorů mají společnou schopnost vyvolávat závislost na jízdě, a to nejen díky divoké jízdní dynamice. Na silnicích mimo město jsou předurčené k maximálnímu potěšení z jízdy a jakožto motocykly s charakterem dokážou okouzlit už na stojanu.

D E S I G N B O X Ladislava Škody
MV Agusta F3 Serie Oro
Už od dob Antického Říma jsou Italové posedlí krásou, proto dnes kralují módě
a designu. Není tedy lehké hodnotit plody jejich kreativity a přitom se nenechat unést
vzdycháním o emocích, srdci a horkokrevnosti v souvislosti se vším italským.

Představení
Suzuki GSX-R 1000
Zatímco všichni konkurenti ve třídě litrových sportovních biků již nasadili do boje ABS nebo kontrolu trakce, Suzuki zůstává stále bez elektronických asistentů. Vzhledem k pečlivému vývoji každého detailu zanechává GSX-R výborný dojem, hlavně pokud jde o ovladatelnost.

Srovnávací test
Porovnání loňských modelů
Honda VFR 1200 F DCT 2011
Moto Guzzi Norge GT 8V 2011

Opravdu ztraceni? Nikoliv, spíše a jen naoko, ve smyslu, že kdo chce kdekoliv bloudit, ten zabloudí rád a svým blouděním objeví tajně netušené krásy okolního světa i motocyklů samotných. A právě jako ze zcela rozdílných světů působí tyto dva biky: moderní rustikál v boji se supermodernou. Co bychom si tedy vybrali my?
Srovnávací test
BMW G 650 GS Sertão
Yamaha XT 660 Z Ténéré

Co vše potřebujeme od motorky na cestách do odlehlých končin? Spolehlivost, velkou nádrž, místo na zavazadla, nejspíše odpovíte. Jak si při tom stojí BMW G 650 GS Sertão a Yamaha XT 660 Z Ténéré, jež se již ve svých názvech pyšní nehostinnou krajinou na dvou zcela odlišných kontinentech?



Seriál
Slavné modely a jejich předchůdci
Honda VFR 1200 F I 2011
Honda VFR 750 F I 1986

Sport i cestování – to mají VFR od Hondy v malíčku už 25 let, nejnověji s okouzlujícím motorem o 1237 cm3, který první VFR z rodu přebíjí více než padesátiprocentním nárůstem zdvihového objemu a výkonu. Co se vůbec za těch 25 let změnilo a co zůstalo při starém?

Zapadlé legendy
Gilera CX 125
Chtěli jste tu dvoutakt – a proč ne ten nejbizarnější? Kapotované dvoudobé vosy pomalu, ale zcela neodvratně mizí ze silnic, poslední bzučení vychází z výfuků především uškrcených verzí trpících neduživostí…




Servis ojetina
Yamaha V-Max/VMAX
Tento svébytný kříženec chopperu a musclebiku se za léta svého působení stal doslova kultem. Zatvrzelí majitelé by jej nevyměnili za nic na světě a zasvěcení kolemjdoucí o něm tajně sní.

Rozhovor
„Oživení“ Moto Morini
Malý italský výrobce Moto Morini se vrací na scénu. Po insolvenci se znovu začíná rozbíhat výroba motocyklů a noví majitelé mají velké plány. Jedním z klíčových tahů má být prodej motocyklů na internetu.



Rozhovor
Plochodrážník Matěj Kůs
Matěj Kůs je nadějí naší ploché dráhy. Ve svých dvaadvaceti letech se rodilý Plzeňan probíjí plochodrážním světem nejen v domácí vestě pražské Markéty, ale i několika zahraničních klubů. V loňské sezoně patřil „KusKus“ k tomu nejlepšímu, co naše republika na ploché dráze vyprodukovala, není tedy divu, že do letošní sezony jde s ještě většími plány.

Sport
MotoGP Katar a Jerez
Motocyklový fanoušek se dočkal, skončila dlouhá zima a na závodní kolbiště se vydala i ta nejsledovanější smetánka silničního sportu, tedy královna Grand Prix.



Finále
Móda a motocykly: Kinga Horvathová
Vize a vášeň: sympatické módní návrhářce slovenského původu zřejmě nechybí ani jedno, ani druhé. Jinak by to totiž nebyla právě ona, kdo obléká třeba grid girls BMW, navrhuje futuristické kostýmy k designovým studiím a vůbec spoluutváří tvář mnichovské značky.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist