husqvarna_svartpilen_801_2




Motocykl 3/2014

Nové číslo Motocyklu je tu! Přinášíme exkluzivní test Hondy CBR1000RR SP. Jak silný je první Fireblade s tlumiči Öhlins a brzdami Brembo? Pro ty, kteří chtějí menší, nenáročné enduro, se kterým bude spousta zábavy, jsme připravili srovnávací test Husqvarny FE 250, KTM 250 EXC-F a Gas Gasu EC 250 Racing. Nejen enduristům se při čištění motorky hodí vysokotlaký čistič – důkladně jsme otestovali devět přístrojů v nejdostupnější cenové kategorii do 3000 Kč. Mimo jiné si přečtete testy Hondy CB500F, BMW R 1200 RT a výsledky ročního testování Suzuki V-Strom. Plus nový seriál o konstrukci motoru a další díl atraktivního Roadtréninku.

Pod lupou: Ducati Monster 1200 S
Nakedová vlajková loď z Boloně je v nabídce značky více než dvacet let. Letos přichází další generace, která se pyšní kapalinou chlazeným L-twinem. Co nabízí dál?


Představení: Honda CBR1000RR Fireblade SP
Nenajdeme tu divoké výkonové křivky ani ohromující elektronické vychytávky. Honda namísto toho u nového Firebladu SP vsadila na cílenou detailní práci a ty nejkvalitnější komponenty.
Novinky 2014: Pozvánka na výstavy
Nový modelový ročník je pro tentokrát atraktivnější než kdy před tím: Yamaha míří se svojí řadou MT na střední třídu, KTM a Harley se věnují nižším kubaturám a Honda i BMW přinášejí od každého něco. A další výrobci? Ti také rozhodně nelenili...


Test: Harley-Davidson 1200 CA Custom

Někdy je dobré udělat věci jinak. Jinak, než by se očekávalo. Nikoli z pokrytecké snahy exhibovat, ale z prosté chuti nabourat zažité stereotypy. Nebo nabourat Harleje?

Srovnávací test: Sporotvní endura do 250 cm3

Husqvarna FE 250
Gas Gas EC 250 F Racing
KTM 250 EXC-F
Ve sportu jde především o to porazit soupeře. KTM výrazně pokročila ve vývoji EXC-F 250 a navíc jako nový vlastník posílá v sezoně 2014 do boje i Husqvarnu. Dokáže Gas Gas jako jeden z mála konkurentů odolat tomuto útoku?
Teorie motoru, 1. díl: konstrukce spalovacích motoru
Mistrovská Honda RC213V Marca Marqueze pro nadcházející sezonu MotoGP disponuje výkonem přes 230 koní, a je tak vrcholem vývoje motocyklových motorů, který zahájil Gottlieb Daimler už v roce 1885. Jeho motor měl na dnešní poměry nicotný výkon 0,5 koně. Ačkoli se zdá, že se musí nejmodernější stroje od toho nejstaršího zásadně lišit, není tomu tak.
Zapadlá legenda: BMW K1
Na světě je pár motocyklů, na něž existují pouze extrémně vyhraněné názory. Buď jsou označovány jako nádherné, nebo jako šeredné – nic mezi tím. Rozhodně k nim patří avantgardní stroj od modrobílých, model K1. Jestli je většinová první, nebo druhá skupina, je vcelku jedno. Tento motocykl totiž disponuje jednou vlastností: kudykoli projede, tam se za ním otočí úplně každý…

Test: Honda CB500F
Jednoduchá, hezká, kvalitní a naprosto nezáludná motorka? Nemá smysl zapírat, že přesně tahle kombinace občas přijde vyloženě vhod. Když se chce nic moc neřešit, jen tak si jezdit nebo se někam svižně dostat. Je taková i nahatá Honda?

Test: BMW R 1200 RT
Přesně tak se budete cítit, když se uvelebíte v prostorném vyhřívaném sedle BMW R 1200 RT. Je rychlé, je obratné a navzdory svému poněkud ležérnímu střihu je také patřičně zábavné.
Produktový test: Vysokotlaké čističe do 3000 Kč
Vysokotlaké čističe jsou vítaným pomocníkem zdaleka nejen pro milovníky terénu.
Jejich pořízení ale může být docela nákladné, proto jsme otestovali nejlevnější z nich. Co umí přístroje s cenou pod 3000 Kč?


Rozhovor: Moto cestou necestou: Kavkaz 2013
Na začátku února, přesně 3. 2. 2014 po osmé hodině večerní, odstartovala na televizní stanici Prima Cool další série motocyklových příběhů z cest herců a divadelníků Pavla Lišky, Honzy Révaie a Egona Kulhánka. Letošním cílem této povedené partičky byl Kavkaz a podle všeho se máme na co těšit.

Roadtrénink, 2. díl: Zimní příprava

Po hektické sezoně je zima ideálním obdobím, kdy zapracovat na rovnováze a koncentraci a možná se přitom i trošku otužit. Pro naši přípravu na silnici je to důležité, protože je to právě vaše tělo a vaše hlava, co motocykl řídí…
V-Strom Extreme 2013: Shrnutí
Jak už samotný název napovídá, dlouhodobě testované Suzuki V-Strom přibyl během jejího působení v naší redakci na kmeni jeden letokruh. A co všechno Strom během roku zažil?


Cestopis: Střední Asie, 2. díl

Změna, takto se dá jedním slovem shrnout naše očekávání od Tádžikistánu. Hory, zeleň, přijatelné teploty, šotoliny a hlavně zatáčky! Ale pěkně popořadě: když pominu kroužení kolem hranic, abych našel přechod, který byl na mapě o téměř sto kilometrů jinde, tak mi v Chodžentu cestu do hor definitivně zkřížila pozvánka na svatbu.

Sport: Dakar 2014

Nejtěžším a nejnáročnějším dálkovým závodem motocyklů je rallye Dakar, její letošní trasa vedla opravdu extrémně náročnou krajinou, ve které si nejlépe počínal španělský jezdec Marc Coma.
Finále: Louis Honda CB Seven Fifty
Z ošklivého káčátka hrdá labuť. Takhle nějak probíhala metamorfóza všestranného modelu CB Seven Fifty na vzrušující „kafíčko“. Stojí za ní hamburský výrobce a prodejce příslušenství všeho druhu, Louis.


MOTOCYKL 3/2014 vychází ve středu 12. února
• Veškeré informace na www.motocykl-online.cz nebo na www.facebook.com/motocyklonline
• Předplatné na www.predplatne.cz
• Časopis vychází také elektronicky na portálech: cs.publero.com www.floowie.com/cs a www.wooky.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist