journeyman_brezen




Motocykl 12/2012

Originál, nebo kopie? Názory veřejnosti na nový Triumph Trophy 1200 se různí – my jsme se jej proto vydali do Skotska otestovat a pohovořit o možných zdrojích inspirace přímo s vývojářem a testmanem Triumphu, Davidem Lopezem. Jeho otevřenou zpověď si můžete přečíst na str. 26. A protože zima přeje připraveným, odstartovali jsme pro vás seriál mapující situaci kolem youngtimerů v Čechách – právě teď je totiž ta vhodná doba si nějakého za pár peněz pořídit a dát ho do jara pořádně do „pucu“. Sandra Stammová je moc hezká holka, ale taky zatraceně rychlá. Tak rychlá, že nebylo jednoduché ji na britském superbikovém šampionátu BSB, kde úspěšně působí, odchytnout na rozhovor – po sezoně se nám to konečně podařilo, a tak vám povídání s ní konečně přinášíme. A perlička na závěr – naše tradiční anketa Best Bikes 2013 začíná, fungl nové BW´s 125 od Yamahy čeká na jednoho z vás. Hrajte si s námi!


Představení: Honda CB 500 X, Honda CB 500 F, Honda CBR 500 R

Po úspěších loňské modelové trojčlenky NC 700 S – NC 700 X– Integra se sedmistovkovým dvouválcem Honda právě odtajnila další trojici motocyklů, opět s dvouválcovým řadovým motorem tentokrát o objemu necelých 500 kubíků.

Pod lupou: Honda CB 1100
CB 1100 patří k několika málo motocyklům značky Honda, které od svého představení příliš nezměnily podobu.
Test: KTM 200 Duke
Nebývá tak docela pravidlem, že jen tak zastavíte u krajnice, opřete motorku o stojan, zadíváte se kolem ní, na ni a sami pro sebe zakřičíte: „Jo, tohle je přesně ono!“




Představení: BMW HP4
BMW S 1000 RR je novodobý fenomén, na silnici překvapí vlídností, na okruhu s ním rozcupujete konkurenci. Nyní s vylepšenými elektronickými pomocníky, nižší hmotností a především s prvním sériovým elektronicky řízeným částečně aktivním podvozkem se z ní stává HP4.


Design box: Harley-Davidson CVO Breakout
Tento sekáč zrovna nevypadá, že byl sešroubován na velkosériové výrobní lince. Naopak budí dojem artefaktu, vytvořeného partou nadšených úpravců, věnujících sebemenšímu detailu bez ohledu na cenu maximální péči. Vlastně nejsme daleko od pravdy.


Představení: Triumph Trophy SE
Příznivci tříválců se na velký cestovní motocykl s kardanem načekali pořádně dlouho! Nový Triumph Trophy SE je tu a oslavný ohňostroj jiskří i pro jeho nadstandardní výbavu a elektroniku. Exkluzivní debut v kopcích skotské Vysočiny…

Test & Technika
Honda NC 700 X
Yamaha X J6 Diversion F
Suzuki Bandit 1250 S
Honda CBF 1000 F
Nepotřebujete stovky koní ani kosmické materiály. Ke štěstí vám stačí jednoduchý, poctivě vyrobený motocykl, po jehož koupi vám zbude ještě na benzin a večeři s paní domácí, souhlasíte? Vybrali jsme dva páry strojů ze střední a vyšší střední třídy, jejichž společným jmenovatelem je právě dietní cena.

Test: Aprilia SRV 850
Záležitost image. Aprilia prostě chtěla mít to největší, nejvýkonnější, nejrychlejší a nejšílenější, co se mezi skútry objeví na trhu. Má to smysl?



Test: TGB Blade 550 EFI IRS 14“
Ideální multifunkční pracant na chalupu, stavbu, ale i zábavná čtyřkolka na víkendové expedice do pískoven a lomů. Blade 550 vozí dospělou výbavu se všemi nejpotřebnějšími funkcemi a dovednostmi.


Zapadlé legendy: Suzuki Falcorustyco 500
Koncepty, a klasické otázky. Bude se to vyrábět? Jak se na tom jezdí? A také bohužel možná nejčastější – proč se to nikdy nevyrábělo?




Servis/ojetina: Yamaha MT-01
Jestli jsou čtyřválcové šestistovky přirovnávány k zubním vrtačkám, je Yamaha MT-01 lokomotivou svrženou z mostu na dvou stech bungee lanech. Lokomotivou nikoliv padající, ale letící zpět nahoru…

Anketa BEST BIKES:

Podpořte hlasem svou oblíbenou značku a svůj oblíbený model a hrajte o velice atraktivní ceny, jinak řečeno – postavte se na start dalšího ročníku ankety Best Bikes!
Zaostřeno na téma: Youngtimery a klasiky, I. díl
Každá věc s nádechem retra je dnes „cool“ nebo „in“. Tahle módní vlna se samozřejmě nevyhnula ani motocyklovému světu. Modely oživující ducha starých časů začíná nabízet čím dál víc výrobců, jdou na dračku, a tudíž si i drží cenu. Proč si ale kupovat mnohdy velmi drahou napodobeninu, když si lze zcela bez problémů za výrazně nižší cenu pořídit originál?!

Rozhovor: Jiří Heiník - první Čech na Pikes Peak
Jiří Heiník se stal prvním českým bikerem, který se na start legendárního „závodu do nebe“ postavil. A po Tondovi Charouzovi, který tu v devadesátých letech startoval se svým Fordem Escort, historicky druhým Čechem vůbec. Ve své třídě dojel 6. místě a ve druhé kvalifikaci dokonce „pojel“ borce na fabrické Ducati.


Produktový test: Špičkové textilní komplety v testu na 4000 km

Nekonečný liják na francouzských dálnicích, řezavý mráz v Pyrenejích, pálivé slunce Středomoří: cestou napříč Evropou si deset textilních kompletů muselo projít doslova celosezonními podmínkami.


Redakce testuje: Textilní komplet Rukka
Cestujete často, cestujete daleko a hledáte oděv, který s vámi bude držet tempo? Hledali jsme také a našli jsme – Rukku.

Cestopis: Zemí Vikingů
Nordkapp jsme zdolali v minulém díle našeho severského cestopisu, ale více než půl dovolené a nejhezčí etapy jsou stále před námi. Které to jsou? No přece Lofoty!

Reportáž: Yamaha off-road 2013
Podzim je tradiční dobou off-roadového zbrojení, stranou nemohla zůstat ani Yamaha, která nám představila nové motokrosové modely pro rok 2013. A v neposlední řade také partu zapálených profi rideru, kteří jí dělají dobré jméno doma i ve světě.


Rozhovor: Sandra Stammová
Co se má stát, stane se. To je motto mladé slovenské závodnice Sandry Stammové, která již druhým rokem brázdí britské okruhy, kde v rámci tamního superbikového šampionátu bojuje v kategorii Superstock 1000.



Finále: Suzuki GSX-R 1000

Je brzy ráno a já se oblékám tak, jak se na supersportovní bike sluší a patří. Přesto bude dnešní focení jiné, vezmu ji do míst, kam nepatří, do míst, kam určitě nebyla prvotně určena.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist