gbox_leden



VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
catmanPV (4) napsal 07.03.2020 v 10:53

Výdrž F5MC byla cca 8hodin při spojení se dvěma přístroji (2x intercom nebo 1x intercom + 1x telefon) s mým intercomem. Vyzkoušeno spojení 5 intercomů Interphone v jedné skupině.
Při spojení s jedním intercomem (batůžek) byla výdrž výrazně větší.

Výdrř TOURu (F6) je násobně větší. Celovíkendový výlet v pátek do Rakouska, lítání celé dva dny a návrat v neděli - bez nabíjení vydrží i při spojení 1+2.

Pokud si někdo pouští rádio nebo hudbu, zkracuje výdrž, to je jasné, ale při zastávce na oběd lze napojit na mikroUSB nabíječku a za 30-60minut se nabije téměř do plna.

Interphone TOUR je co se výdrže týče úplně super. Všechny Interphone (F5MC, TOUR, SPORT, URBAN...AVANT) se umí spojit s kdejakým šmejdem jiné značky, ale připojení takového krámu do skupiny často způsobuje rozpadání spojení a jiné potíže.

btw. - aby mi kecala do intercomu podělaná navigace, to by mě mohlo ohrát...navigaci mám na řídítkách, hledím na mapu a nechci žádné kravské kecy :)

GL1 (15) napsal 14.03.2018 v 13:00

mám X Cover 4 jak píše panca , TomTom, jak píše elton, tak jsem asi v prdeli

Jusba (0) napsal 15.02.2018 v 13:50

Dříve jsem používal Scala Rider, který byl v sadě s navigací TOM TOM Rider 2. V pohodě vydržel týden bez dobíjení přenášet hlas z navi a do toho nějaký hovor z mobilu . Později jsem ho prodal spolu s navigací a loni jsem k nové GPS koupil Interphone F5MC TWIN. No, nevím jestli jsem udělal zrovna dobře. F5 má sice více funkcí, ale pokud připojím GPS a mobil, hlasovým pokynům z navigace není občas moc dobře rozumět. Po odpojení mobilu se to o něco málo zlepšilo. Zkoušel jsem spárovat i jiné mobily, ale vyšlo to nastejno. Výdrž baterie taky nic moc. Loni při cestě na dovolenou jsem připojil k F5 GPS + druhou sadu pro pokec s batůžkem. Mě to hlásilo vybití baterie asi po 7 hodinách, manželce o hodinu později, a to jsme toho spolu moc nenamluvili. Po dovolené jsem to probíral s kolegou, který si koupil novou řadu TOUR, ale v podstatě to vyjde nastejno. TOUR je akorát dražší, ale jinak taky nic moc.
Máte někdo po vlastní zkušenosti tip na lepší interkom?

OndraF (38) napsal 11.02.2018 v 21:15

Pár zkušeností s provedením SPORT (nejprve jsem koukal po nějaké jiné značce, ale nakonec jsem koupil Interphone kvůli nejlepší kompatibilitě se staršími intercomy co mám kolem sebe): montáž je úplně stejná jako u starších modelů, vypadá to, že i mikrofon a repráčky jsou stejné. Akorát maličký CINCH, přes který je napojený mikrofon, nezacvakne jako u starších modelů, jen se prostě zasune. Snad bude držet. Tělo je ve srovnání se starší řadou divně plastové, působí trochu jako hračka. Úsměvně působí varování z návodu že se intercom nesmí ponořovat do hloubky větší než metr na dobu větší než 30 minut Takže na koupání do bazénu nebrat! V návodu je dost překlepů - záměny názvů tlačítek apod. Nejlepší funkčnost je fakt tehdy, pokud se vypnou všechna "vylepšení", jako automatická hlasitost, automatické přelaďování apod. Bohužel nejde vypnout nesmyslné hlasové vytáčení, navíc je to nejlépe dostupná funkce - na první zmáčknutí. Děsivý je "český" hlas přeříkávající funkce, který asi namluvila ukrainská uklízečka ve firmě dovozce - "Baťéryja je plllllně nábyta..." FAKT není česky... POZITIVA VŮČI PŘEDCHOZÍ GENERACI: velký pokrok je možnost nastavování z aplikace v mobilu - třeba předvolby rádia ve starší verzi prakticky nebylo možné rozumně nastavit. Fajn jsou přímá tlačítka pro volbu jednotlivých funkcí. Rádio chytá stanice podstatně líp a vypadává daleko míň. Delší výdrž - celý den komunikace v pohodě. Nabíjení přes mikro-USB, akorát pod tak titěrnou krytkou, že ji asi brzo urvu. Závěr: funguje to, dokonalý to není, zásadně lepší taky ne, ale nějaký ten pokrok tady je, takže do starší generace bych znova nešel. Zvlášť, když narazíte na nějakou akci s lepší cenou.

panca (18) napsal 09.02.2018 v 09:44+1

ddtdavid - tour vydrží 2-3 dny bez nabíjení, dosah stejný jak f5 a co se týče spárování s telefonem, tak problém je v telefonu Samsung X cover 4, ne v interkomu. S jinými telefony není problém.

ddtdavid (0) napsal 07.02.2018 v 19:39

Mám již asi 5-tým rokem Interphone F5S. Zvažoval jsem koupi nového intercomu z řady SPORT nebo TOUR, protože u mého se začala projevovat chyba která je u tohoto typu docela častá a to špatné spojení konektoru nabíjení/připojení Mic+Sluchátek. Odstranění tohoto problému zavedením separátního konektoru pro nabíjení považuji za velkou výhodu novějšího typu F5...(nevím jak dál) a samozřejmě i nové řady TOUR, SPORT. Nicméně mě velmi zklamali parametry nových Intercomů. Mám pocit že marketingová strategie rozdělení na více typů je skutečně čistě marketing a nemá žádný přínos pro uživatele. Moje stará F5S má běžný dosah kolem 500-800m ve volném terénu a cca 300-400m v hornaté zatáčkovité trati. Připojí navigaci (Garmin), mobilní telefon (všechny co jsem měl), přehrává muziku i rádio (dost bídně). Vydržel cca 10h nový, teď po 5-ti letech aktivního používání pořád vydrží celodenní trip 7-8 hodin i když na konci už chcípá (a někdy chcípne). Celé to píšu hlavně proto, že mám pocit, že se určitě vyplatí spíše koupit doprodávající sady F5... které kromě kompatibility s libovolným interkomem naprosto bez problémů splňují všechny funkce nejvyšší řady TOUR a to za výrazně menší cenu. Já osobně jsem novou TOUR nekoupil, nenašel jsem jediný důvod proč to udělat. Koupil jsem spray na čištění kontaktů, pár krát jsem to stříknul a moje F5S funguje dál.

P_B (32) napsal 04.02.2018 v 15:20

Mě by měl během ledna dorazit v provedení Tour tak uvidíme jak se s tím popasuju
Na konci sezony napíšu své zkušenosti

elton (1) napsal 13.01.2018 v 20:44

S mobilem se mi propojí skvěle, ale s navigaci TomTom nejde spojit. Nevím proč

johnconnor (0) napsal 25.12.2017 v 09:02

nejak mi unika smysl kupovat za desitku interkom, ktery ma s bidou dosah 100 metru.
Levna cinska R6 za petinu frci bez problemu i na 500 metru, na rovince nema problem dat kilak. Ano, baterka da jenom 8-9 hodin nonstop kecani, ale zase za ty prachy . .
Mel jsem v autoskole sadu od Interphone, model asi F5 a spojeni se rozpadalo uz na cvicnem letisti na 100 metru . . k cemu to je?

Liborista (0) napsal 17.12.2017 v 21:54

Používal jsem TOUR s batůžkem při cestě Alpy-Chorvatsko. V pohodě vydrží fungovat tři dny bez nabíjení při zapnuté konferenci s batůžkem. Hlasová navigace z telefonu mi nefunguje při zapnuté konferenci - někde jsem vygooglil že je to způsobeno nějakým hlasovým protokolem telefonu - z klasické navigace by to mělo fungovat. Buď slyším navigaci (pořád), nebo spolujezdce (pořád). Pokud někdo víte jak to zprovoznit, budu rád za návod nebo radu - hrozně mě to štve.
Jinak vše funguje jak má a jak je to v článku.

b_couda (0) napsal 15.12.2017 v 19:07

Ahoj, prosím o radu, chci nějaký interkom na kterém bych bez nějakého přepínání mohl poslouchat navigaci z telefonu a spolujezdce najednou, jakej mě doporučíte?

Fugo (2) napsal 15.12.2017 v 13:18

Firecracker: Tohle umí Scala Packtalk, tam lze audio signál z navi či telefonu pustit jako podkres pod komunikaci interkomem, zkušenosti popisuju zde //www.motorkar...mp;pgr=5#goto9182212

Ales600 (54) napsal 15.12.2017 v 08:30

Používáme F5MC Twin, spokojení spárováno TomTom Rider, 2 telefony , Intercom + manželka si pouští hudbu z telefonu prostě co potřebuji , to umí

Adver (0) napsal 14.12.2017 v 19:51

...a umi to zparovat 2 zarizeni najednou tj telefon i samostatnou navigaci? A dat pak tomu dat nejakou logiku volani a hlasove navigace?

Tifone (147) napsal 14.12.2017 v 18:12

Firecracker : u staršího modelu(F5MC) to nejde , pochybuji že tady to půjde

panca (18) napsal 14.12.2017 v 12:06

interkom jsem koupil od firmy Recall. V balení je jen velice zjednodušený návod k obsluze v češtině. Odkazují se na své www stránky, kde má být návod údajně kompletní, ale mají tam pouze návody na starší modely na tuto novou řadu nikoli.

panca (18) napsal 14.12.2017 v 11:57

pro majitele telefonu Samsung X COVER 4, tento se normálně s interphonem spáruje tak, že umožňuje z telefonu poslouchat hudbu, pokyny z mobilní navigace, oznámení o přijaté sms, apod., ale po přijetí hovoru se zvuk hovoru nepřenáší do sluchátek interkomu, pouze do sluchátka telefonu. Přijmout a vyvolat hovor interkomem lze. Chyba není v interkomu, ale v telefonu.

pan.kac (9) napsal 14.12.2017 v 11:06+1

SENA začíná na 12k (ale to už je jiná liga) a umí simultánně navigaci, intercom a hudbu :D Interphone je jako levná kurva ze Žižkova. Myslíš si že si kupuješ kdoví co, ale je to pořád jen obyčejná, žižkovská kurva, co nic neumí, má celušku jak prase a zkažený zuby. Brrr

Firecracker (2) napsal 14.12.2017 v 10:03+2

Mě v článku chybí informace zda je mít možné zapnutou navigaci z telefonu a zároveň být připojený k ostatním jezdcům, mám za to že to nejde a vnímá to jako zásadní chybu



TOPlist