europ_asistance_2024



Nové oblečení od Touratechu

Známá německá značka, zaměřená na všechno co souvisí s mototuristikou, přichází na trh s novou kolekcí oblečení pro dálkové cestovatele. Na vývoji a výrobě řady Compañero Boreal tradičně spolupracuje s osvědčenou firmou Stadler.

Touratech Compañero Boreal je oblečení určené do každého počasí: nadstandardní ventilační prvky zvládnou i extrémní vedro, vnitřní fleece bunda z materiálu Polartec® ochrání před chladem a gore-texová membrána má 100% odolnost proti vodě. Vnější vrstva spojuje corduru, gore-texovou membránu i spodní krycí podšívku do jedné vrstvy, označované jako trilaminát. Ten je zároveň voděodolný i prodyšný, ale přesto se hodí spíš pro turistiku než například na sportovní enduro nebo adventure použití. jeho velkou výhodou je, že vnější vrstva během jízdy v dešti nenasákne vodou, a oblečení neztěžkne ani po velmi dlouhé jízdě v lijáku. Díky speciálním bariérám a límečku s možnosti připnutí gore-texové kapuce se voda nedostane dovnitř ani kolem zápěstí nebo krku. 
Důmyslný je také systém ventilace: bunda má dva velké nasávací otvory vpředu a dva výdechy vzadu se zapínáním na vodotěsné zipy YKK. Obdobně jsou řešené kalhoty, které mají také čtyři ventilační otvory. 
Střih bundy i kalhot je navržený s ohledem na celodenní komfort, a nabízí maximální volnost pohybu. K pocitu pohodlí přispívají i nové anatomické protektory s nejvyšší certifikací ochrany. Na kritických místech je použitý materiál Armacor™, neboli trilaminát zpevněný kevlarem proti prodření.
Zádový protektor je podložený speciálním novým materiálem, který jednak pomáhá lepšímu proudění vzduchu mezi zády a chráničem a zároveň zvyšuje absorbci nárazu při pádu.
Vnitřní teplou vložku v bundě Compañero Boreal tvoří odepínací fleecová bunda, která se dá za chladných večerů nosit i samostatně. Oblečení je kompletně vyráběné v Evropě. Stejně jako u adventure modelu, který se nyní jmenuje Compañero Worldwide, jsou v nabídce standardní, zkrácené i prodloužené velikosti a speciální dámský střih modelu Compañero Boreal. Bundy se vyrábí ve dvou barevných kombinacích.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Související firma
  • Touratech CZ

    TOURATECH CZ Prodej a montáže doplňků pro adventure a dálkové cestování, cestovní endura, rallye sport a další. Prodej Gore-Tex oblečení různých značek a enduro oblečení vč. přileb a obuvi Prodej cestovní, outdoor a bivakové výbavy pro motorkáře-cestovatele. Prodej, školení a podpora GPS Garmi...



TOPlist