europ_asistance_2024



Kevlarové džíny Redline Cover: Pohodlné, stylové a levné

Kevlarové džíny na motorku jsou dnes velice oblíbeným oblečením, protože spojují ochranu i styl. Model Redline Slim 2.0 již otestoval Honza Zajíček, já se v dnešním testu podívám na podobný model Redline Cover. Ten na první pohled nevypadá jako rifle a je tak trochu "oldskůl". Jaké jsou?

Redline Cover: Maskáče na mašinu

Ani vlastně nevím, jestli je vhodné kalhoty Redline Cover nazývat džíny (rifle), protože tomu úplně neodpovídá látka, ze které jsou vyrobeny, ani maskáčový vzor. To ale každý pozná od pohledu a tuší, co může očekávat. Zajoch otestoval verzi Redline Slim 2.0, která je určitě všestrannější a člověk s ní může jezdit nejen na cestách, ale i třeba dojet do práce a nebude působit nikterak nápadně. Cover už je ale kvůli maskáčovému vzoru trochu specifičtější.

Střih je oproti zmiňovaným SLIM rovnější a přibyly také 2 kapsy na boku. Celkově jsem mohl použít 6 vnějších kapes, kde jsou 4 chráněny zapínáním a pravá zadní kapsa ještě navíc zipem. Kalhoty jsou z největší části bavlněné, pro použití na motocyklu je zde ale samozřejmě ochranná podšívka v oblasti kolen, hýždí a boků z aramidového vlákna DuPont ™ Kevlar®. Podle tvůrců je až 5x silnější než ocel, ale samozřejmě jsem to neotestoval.

Pohodlí na prvním místě

Kolena jsou navíc opatrována chrániči SAS-Tec, které lze díky suchému zipu výškově ještě nastavit. Musím říci, že seděly hned na poprvé a dodatečně jsem nic ladit nemusel. Chrániče navíc ani po delší době netlačily a prakticky jsem o nich nevěděl (mají svou kapsu a nejsou v kontaktu s nohou). Součástí balení (které je vcelku originální) je ještě trojice vložek do oblastí kostrče a hýždí. Trochu jsem se bál, že po jejich nainstalování utrpí pohodlí. Mýlil jsem se. Ani v tomto případě jsem je za jízdy necítil, navíc přidají ochranu navíc.

Na mou "standardní" 178cm postavu by seděla velikost 34/34, testovaná velikost 38/36 mi byla trochu větší. Tohle bude muset každý řidič vychytat pro svou postavu.

Není moc co vytknout

Redline Cover jsou na omak velice příjemné a bavlna není tak hutná. Díky tomu bylo nošení nejen pohodlnější (bezproblémů jsem si je mohl zapnout i do motobot), ale není v nich ani takové vedro. Kalhoty jsem na mašině vozil v největších letošních "vedrech" a cítil jsem se stále dobře (vzhledem k okolní teplotě). V sedě na motorce, při zastávce v restauraci nebo ve stoje. Ve všech situacích stále dostatek komfortu.

Jaká zmínit negativa? Už v minulé recenzi jsme zmínili, že by kalhoty mohly mít nějaký systém sepnutí s motobundou, ale to beru spíše jako maličkost. Osobně nejsem úplně příznivce maskáčů, ale to je samozřejmě subjektivní a člověk se může porozhlédnout po dalších modelech z nabídky. Ani cena okolo 3500 tisíce korun není nikterak přemrštěná. Zakoupit se dají na několika místech i u nás.

Výdrž po několika letech nyní odhadnout nedokážu, jsou ale ušity v Polsku, což může (ale nemusí) napovědět lepší kvalitu než od výrobků z Číny. V tomto několikatýdenním testu mě každopádně kalhoty Redline Cover opravdu mile potěšily a mohu je doporučit.

Informace o redaktorovi

Honza Dolejš (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 178 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist