gbox_leden



Enduro bunda Acerbis Rally Desertika

Podzimní chladné dny nejsou pro enduro žádnou překážkou, ba naopak. Podobně je to i z jara, kdy je po ránu pěkná rákoska a večer jakbysmet. V těchto chvílích se hodí pořádná enduro bunda, která neprofoukne, nepromokne a vejdou se pod ní motokrosové chrániče. Když si poradí také s chráničem krku Leatt-Brace, nemá to chybu.

Kapitoly článku

Takovou bundu najdete v nabídce italského výrobce Acerbis. Bunda Rally Desertika je navržena tak, aby se dala jezdit jak s chráničem krční páteře Leatt-Brace, tak bez něj. Když se rozhodnete jezdit s Leattem, stačí odstranit odepínací límec, který drží na zipu a dvou cvocích. Pod bundu se v klidu vejde komplet motokrosový krunýř včetně loktů či chráničová vesta.
Bunda je ušita z materiálů nylon Duratech 600D a nylon K3203. Pro dostatečné odvětrání se postarají zipové ventilační otvory na přední straně, na zádech a v podpaží. Bunda nabízí čtveřici předních kapes, dvojici zadních kapes a jednu zadní kapsu včetně vedení pro dring bag. Na pravém předloktí je našita šikovná průhledná kapsa, kam se parádně vejde například soutěžní index, ale i doklady, peníze či jiné zbytečnosti.
Desertika má upravitelný pas s vnějším provázkem a protiskluzovým materiálem, takže pod ní nefouká. Je škoda, že v pasu není našit zip, který by bundu dokázal spojit s kalhoty cestovního typu. Jelikož se na vývoji šikovné enduro bundy podíleli dva borci, jakými jsou Cyril Despres a Giovanni Sala, je zaručena maximální funkčnost v hodně náročných podmínkách.
Bunda se osvědčila a během ježdění na motokrosové trati, ale i enduro cestičkách nijak neomezovala v pohybu. Díky kratšímu střihu vyhovuje ostrému offroadovému lítání a jezdce neomezuje v pohyb po sedle. Pod bundu jsem vyzkoušel jak klasický krunýř, tak chráničovou vestu a v obou případech bez problému. Nicméně Desertiku důkladně prověří letošní sezona. Pak bude možnost přinést více postřehů a informací o životnosti a funkčnosti. První pocity jsou opravdu dobré, a můžu tedy doporučit všem, kteří pokukují po enduro bundě s přípravou pro chránič krku Leatt-Brace.
Rally Desertika se vyrábí ve velikostech M-XXL a pouze v této jedné barevnosti. Osobně bych se přimluvil za více barevných kombinací. Za necelých šest tisíc ji můžete pořídit u dovozce značky  Acerbis Mefo Sport Jinín.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Související firma
  • Mefo sport centrum

    Velkoobchod a maloobchod s příslušenstvím pro motocyklový sport, především motokros a enduro. Dovozce značek: Acerbis, ZAPTECHNIX, MotionPro, Mefo, WRP. dále prodej značek: GoldFren, ČZ řetězy, DID, ProGrip, Polisport, VeeRubber, Kenda, Rinaldi, Bold



TOPlist