gbox_leden



Tenerife - únor v jedné stopě

Neplánovaně s dcerou na týden. Plán - motorka, motorka, motorka !!!

Kapitoly článku

 

Po příletu na ostrov se rozkoukáme, navštívíme Loro Park. kde jsou cvičení delfíni, kosatky, tuleni, zologická a mořský svět. Pak nějaká ta procházka městem, tůra do hor, nejstarší strom ostrova a koupačka v divokém a studeném Atlantiku.

 

Jsme ubytovaní v Icod de los Vinos, kde se nám opravdu líbí. Městečko si získává naše sympatie poklidným tempem, laskavostí domorodců a nočním životem - tento týden je na ostrově Karneval !!!

Teploty se pohybují od 16 do 27 stupńů, někdy sluníčko svítí, někdy se honí mraky. Vše je krásné - pro nás exotické i tajemné, zkrátka idilické. Jídlo v restauracích chutné

ALE !!! - opravdu dokonalé to může být pouze s motorkou !

 

Přes protivně pomalý internet (wifi v našem ubytování chybí) se přes Google dostávám k půjčovně motocyklů. Je v Puerto de la Cruz. Moc se nám líbí Honda CBF 500, ale když vidím jak vypadá její řetěz - vytahaný, nevyčištený a nenamazaný tak na to upozurňuju majitele a ten nám za stejnou cenu nadělí Suzuki GSR 600. S tím, že si to zítra vyměníme za Hondu, kterou mezitím dá do pořádku. 

Paráda - máme motorku a už na ní lítáme po ostrově a objevujeme další nepoznané kouty. 

 

Chcíp ! Chcíp ! Chcíp ! Dopr... ta motorka pěkně chcípe, jsem z toho opravdu otrávený. A to když se to nejmíň hodí a pak pro jistotu občas nejde dlouho nastartovat, super. No chvíli to řešim meziplynama a dokonce se s ní vydáme přes hory okolo Pico del Teide - což je moc krásné přesto, že tam mrznem. Motocyklová půjčovna nám nadělila jednu integrálku, jedny rukavice a jednu otevřenou helmu. Oblečení mi poskytují kecky, plátěný kalhoty a větrovka. Statečné Anežce legíny a svetr. 

Výlet byl ale skvělý, jen motorka chcípavka mě nutí večer navštívit půjčovnu a dožadovat se Hondy. "Chvíli počkejte, já ten řetěz utáhnu" Říká mladík, co se stará o kondici motorek. Tak on to od včerejška ještě nemá. No nic necháme si od něj doporučit restauraci, která je hned vedle a večeříme za zvuku jeho kladiva. Proč do toho tak hodně a dlouho mydlí radši ani nechci vědět a tak se směrem k půjčovně nedívám. 

Po opravdu výborné večeři si jdu s dobrou náladou pro Hondu po odborném servisu. Zadní ráfek a levá část pneumatiky je perfektně ošetřena sprayem. Ten se dostal místy i na řetěz, který je napnutý jak tětiva luku. Mám chuť na toho usměvavého a se svou prací spokojeného chlapce skočit a potrestat ho za jeho zločin. Ale díky poklidné atmosféře ostrova mu s infantilním úsměvem děkuju a odjíždím.

No ráno se chystám situaci nějak řešit, ale řetěz je teď napnutý akorát, po pootočení zadního kola se napětí různě mění. Tak super, jasná známka dosluhující řetězovky, no snad mě nevezme přes záda, zas tak výkoný motor to není. Mám rád techniku v pořádku a tady platím za takový šlupky. 

 

Vydáváme se na asi nejhezčí část ostrova z Buenavista del Norte přes vesničku Masca do Santiago del Teide. Úžasné !!! Pak pokračujeme na Los Gigantes - obří až 600m vysoké útesy. A objedeme nakonec celý ostrov dokola. Jižní část ostrova je zajímavá tím, že tam nic zajímavého není.

Pak ještě pár výletů, při kterých se nehoníme za kilometry, ale užíváme si pohodu, koupání a zdejší speciality. Také hledáme zapadlé pláže a krátíme si čas pozorováním rozbouřeného Atlantiku a obdivujeme rachot s jakým se vlny tříští o útesy různých tvarů.

 

A je tady neděle, večer před odletem. Vracíme v Puerto de la Cruz motorku a do Icodu de los Vinos se vracíme autobusem. Jízda autobusem se stává naší poslední atrakcí - jede po těch nejzapadleších, nejužších a nejklikatějších uličkách a to jak kdyby měl na plynu cihlu :-) Všude se ale vešel, což je zázrak. 

Děkuju moc kamarádovi, který nám věnoval ubytování. Děkuju vám, za pozornost a komentáře a přeju vždy šťastné návraty.

Děkuji Bohu za tu krásnou přírodu a dceři za příjemnou společnost.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):


TOPlist