europ_asistance_2024



Slovinsko ve zkratce

Výprava na 4 dny do Slovinska, cíl - okolí triglavského národního parku, poslední den navštívit Chorvatsko, nejjižnější cíp Istrie - Premantura.

Kapitoly článku

První den, pondělí 23.7.2012

Výprava začíná v 6:15 vyjíždíme směr  Slavonice a pokračujeme směr  Waidhofener. Po silnici 36 na Zwetl, vjíždíme do hustého mračna mlhy, která se na nás okamžitě sráží a na přilbě by jsme užily stěrače. Následuje Waidhofen an der YBBS, Solk, Pass GroSsolk, průjezd po placené Nockal strasse moto 8E, moc krásný průsmyk, na Villach. Nabíráme směr Wurzen pass silnice 109 spojující obce Radendorf a Podkoren, krátce projíždíme cípem Itálie a obdivujeme jezero Lago di Predil. Vjíždíme do Slovinska po silnici 203 a vyjíždíme na horu M.Mangari 2677m, u vesnice Strmec, fantastická vyhlídka. Pokračujeme po silnici 401 na Tolmin. Před Tolminem u obce Volarje se ubytujeme v kempu VILA, super prostředí, klid, čistota, přátelská nálada. Cena za osobu, stan a moto 9,5E. Dnes jsme celkem najeli 650km.

Druhý a třetí den 24.-25.7.2012

 Vyjíždíme směr Most na Soči je to předměstí Tolminu, u něj leží malé nádherně tyrkysové jezírko River. Pokračujeme dál po silnici 210 na Skofja Loka, do leva na silnici 403, do Bohinjske Bystrice. Navštěvujeme venkovní terasu hotelu TRIPIC, hned vedle hlavní komunikace,  velká pizza 7E. Popojíždíme pár stovek metrů k Bohinjskému jezeru, dáváme malou pauzu. Jedeme dál na Jesenici po silnici 201 po pár kilometrech odbočka vlevo na silnici 206 Vrsiska cesta, je to směr Soča, následně návrat do kempu ve Volarje. Dnes nás na vrcholcích různých průsmyku chladily dešťové přeháňky. Dnes jsme najeli 310km. 

Ráno se loučíme s kempem VILI, vyjíždíme smět Tolmin, za městem vyjíždíme na vyhlídku a startovací místa paraglidingu. Bereme kurz Nova Gorica. Následuje krátký průjezd Itálii –  Monfalcone, Trieste, vjíždíme na Istriji, jedem vše po neplacených úsecích Labin, Pula a končíme v kempu Krasnij na konci obce Premantura. Cesta bez problému zmokli jsme jen 2x, je kolem 30°C. Pozor na klasický přímořský asfalt v kombinaci s prachem klouže jak led. Kemp bez problémů, cena za 2x osoba, 2x moto, 1x stan – 1noc/27E. Najeli jsme 350km.

Čtvrtý den 26.7.2012

Máme sbaleno, je 9.20 hodin vyjíždíme z Premantury zpět na Labin, směr Slovinsko. Přijíždíme ke městu Postojna, zastavujeme na krátkou prohlídku, pouze z vnějšku Predjamského hradu. Nabíráme kurz Rakousko – Škofja Loka a po silnici 210 na přechod Jezersko, ve Volkermarkt najíždíme na dálnici směr Graz. Přijíždíme ke Grazu, před 23-ti hodinou, na obzoru se blíská a začíná pršet, déšť nás doprovází až do Vídně. Najíždíme sjezd ČR, Stockerau, Hollabrunn, Znojmo, do Dešova přijíždíme ve 2.00hod pátek 27.7. Dnes jsme najeli celkem 1150km.
Suma sumárum...

Výlet byl luxusní, vrátili jsme se domů ve zdraví a bez karambolu. Počasí vyšlo fajn. Naše stroje najeli celkem 2460km bez problémů.
Slovinsko je krásná země, slovinci k čechům vstřícní na pohodu. Další možné dovolenkové aktivity paragliding, raft, kola. Je zde vidět spolupráce s ČR v obchodu, spousta vozidel ŠKODA a traktorů ZETOR.
Rozpočet na 4 dny cca 7000kč  - 1 osoba/ 1 motocykl.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz


TOPlist