europ_asistance_2024



Slovenskem za 3 dny

Můj první delší moto výlet, po krásném Slovensku

Kapitoly článku

Už nějaký ten týden mám v hlavě myšlenku vyjet si na svojí první větší moto dovolenou a to přímo na Slovensko. Týden před dovolenou začínám pokukovat po mapě a cestopisech na motorkářích.cz kam se podívat a co si projet. Za chvíli mám jasno kam vyrazit a stačí si jen vytisknout pár map a můžeme jet.

 První den

Startuji z Třebíče, kde po zhruba hodince klidné jízdy dorážím do Bučovic k místnímu zámku, kde na chvilku složím hlavu pod strom a odpočívám. Po krátké svačince znovu nasedám a přes „Buchláky“ jsem za chvilku u Trenčína. Na chvilku jsem váhal jestli jet do Žiliny po staré silnici nebo si vybrat dálnici, ale po chvilce kličkování mezi kamiony a nekončícími cedulemi zákazu předjíždění a omezeních na 70, nebo i 50 km/h, jsem měl za chvilku jasno. Vyhrála to dálnice, kde jsem jen žasl, jak pěkně opravený to tady mají. Žádné předjíždění kamionů a natož poskakování na motorce, které připomíná víc ježdění na koni, jak to známe u nás. Po zhruba další hodince cesty dorážím do Žiliny, kde máme s přítulkyní přespat první noc. Vše jsem bookoval přes jeden nejmenovaný portál a tam jsem trošku narazil na horší kvalitu ubytování, ovšem bylo to trošku taky vykoupené cenou a rezervováním ve spěchu. Ovšem pro přespání na jednu noc jsem zavřel obě oči. Po krátké procházce po náměstí a pár pivech jsem padl a spal jako dudek.

Najeto: 270 km

Druhý den

Po menší snídani se balím do tank-vaku, sedám na stroj a seřizuji kompas na Terchovou, kde seskakuju z motorky a dělám pár fotek. Opravdu krásná příroda s klikatými silničkami, když jsem ještě přidal výlet do Vrátné doliny, jedná se o nezapomenutelný zážitek. Taková krajina by měla být na dosah každému motorkáři. Dál se přes hory dostáváme do Ružomberoku až k Liptovskému Mikuláši, kde jsme si dali oběd a taky lehárko pod stromem. Bylo taky v plánu se kouknout ke Štrbskému plesu, kam jsem se rozhodl přijet přes Pribylinu a musím říct, že jsem určitě neudělal chybu. S výhledem do údolí namačkám pár fotek a brzdím u před lety spáleného lesa, který je už dnes poměrně zase zarostlý, alespoň trávou. Po procházce kolem Štrbského lesa, odjíždíme Královi Lehoty, kde máme ubytování v krásném penzionu Larion, který mohu jen doporučit.

Třetí den

Jako každý den nasedáme kolem 9 hodiny na motorku a míříme přes Vyšnou Bocu a její vrcholky hor do Banské Bystrice, kde si dávám nealko pivčo, a pokračujeme do Bojnice, kde se po ochlazení v místním koupališti rozhodujeme zamířit domů. Cestou nám pod nos ještě padne motorest Samota kousek od Zástřizel, kde dáváme už spíše večeři. Když večer kolem 8 hodiny večer přijíždíme do garáže, musím se i s přítulkyní shodnout, že to byl opravdu krásný výlet a že to i přes ten přesezený zadek, který měl přes 920 km za sebou, stálo zato.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz


TOPlist